29/11/18

Δηλώσεις της ΥΜΕΕ κας. Βασιλικής Αναστασιάδου μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής

Δηλώσεις της ΥΜΕΕ κας. Βασιλικής Αναστασιάδου μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής

Τον προϋπολογισμό του υπουργείου για το 2019 παρουσίασε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα. Βασιλική Αναστασιάδου.
Σε δηλώσεις της, η κα. υπουργός σημείωσε ότι στο πλαίσιο της συνεδρίας της Επιτροπής συζητήθηκαν σοβαρά θέματα που απασχολούν τόσο το υπουργείο όσο και τη Βουλή, όπως είναι το θέμα της οδικής ασφάλειας και το κυκλοφοριακό πρόβλημα στις πόλεις, ιδιαίτερα στη Λευκωσία.
Παρουσιάσαμε σημείωσε, τα αναπτυξιακά όπως και τα οδικά έργα που τροχοδρομούνται, τα οποία θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζωή των πολιτών, όπως είναι ο δρόμος Πάφου- Πόλης Χρυσοχούς και ο δρόμος Σαϊττα – Λεμεσού. Συζητήσαμε επίσης, ανέφερε, για σημαντικά έργα που θα γίνουν στη χώρα μας όπως είναι η ανέγερση του αρχαιολογικού Μουσείου. Τέθηκαν επί τάπητος, ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Λιμένα Λεμεσού και το θέμα της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, συμπλήρωσε.
Ερωτηθείσα για τα μέτρα που λαμβάνονται για βελτίωση της οδικής ασφάλειας, η κα. υπουργός σημείωσε ότι το υπουργείο υιοθετεί σειρά ενεργειών για αντιμετώπιση του προβλήματος στα πλαίσια και του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας. Μια από αυτές, ανέφερε, είναι η εγκατάσταση του συστήματος φωτοεπισήμανσης, με την προκήρυξη των προσφορών, να τοποθετείται, περί τις αρχές του 2019.
Σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό πρόβλημα σημείωσε ότι προωθείται η υλοποίηση έργων βιώσιμης κινητικότητας, όπως είναι οι ποδηλατόδρομομοι. «Στόχος μας είναι να περιορίσουμε τη χρήση ιδιωτικών αυτοκινήτων, προσφέροντας στους πολίτες εναλλακτικές λύσεις για τις μετακινήσεις τους. Μια από αυτές θα πρέπει να είναι ένα σωστό σύστημα δημόσιων μεταφορών, το οποίο να παρέχει καλής ποιότητας λεωφορεία, ικανοποιητικό αριθμό διαδρομών, άμεση πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο για τις διαδρομές, σύγχρονες στάσεις και χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου», επεσήμανε η κα. Αναστασιάδου.
Σε ότι αφορά την ανέγερση του νέου Κυπριακού Μουσείου η κα. υπουργός ανέφερε ότι οι εργασίες για την κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2020. Αναμένεται δε ότι η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί το 2022.