16/4/18

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Σαουδικής Αραβίας – Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Σαουδικής Αραβίας – Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Σαουδικής Αραβίας – Κύπρου από το Συμβουλευτικό Συμβούλιο του Κοινοβουλίου της Σαουδικής Αραβίας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της,  κ. Ali A. Al-Nuaim και τα μέλη της, βουλευτές, κ.κ.  Eyas S. Al-Hajery, Zaki A. bin Mahmoud, Saad S. Al-Sabti, Saleh M. Al-Khaliwi, Ali M. Al-Shahrani και Faisal M. Al-Fadhel.
Ο Πρόεδρος της Βουλής,  αφού καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, σ’ αυτή την πρώτη επίσκεψη κοινοβουλευτικής αντιπροσωπίας από τη φίλη χώρα στην Κύπρο, αναφέρθηκε στις σχέσεις Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες, όπως τόνισε, τα τελευταία χρόνια έλαβαν μεγάλη ώθηση σε πολλούς τομείς.  Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε την επιθυμία και βούλησή του για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών κοινοβουλευτικών σχέσεων και με πρακτικούς τρόπους.  Διαβίβασε δε μέσω του Προέδρου της Ομάδας Φιλίας, κ. Nuaim πρόσκλησή του, προς τον Πρόεδρο του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Σαουδικής Αραβίας, για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.
Ο κ. Al-Nuaim ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για τη θερμότατη υποδοχή, της οποίας έτυχε η αντιπροσωπεία και μετέφερε στον κ. Συλλούρη τους χαιρετισμούς του Σαουδάραβα ομολόγου του. Ακολούθως, ο κ. Al-Nuaim εξέφρασε τη βούληση του Συμβουλευτικού  Συμβουλίου της χώρας του, να αποτελέσει πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας στους διεθνείς οργανισμούς όπου συμμετέχει, με στόχο τη στήριξη των προσπαθειών για επανένωση της Κύπρου και λύση του κυπριακού προβλήματος. Ο Σαουδάραβας βουλευτής εξέφρασε την αισιοδοξία του για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Σαουδικής Αραβίας – Κύπρου σε διάφορους τομείς. Η αντιπροσωπεία  τόνισε εξάλλου τη βούληση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας για εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης και ζήτησε όπως η Βουλή των Αντιπροσώπων συνδράμει επίσης σε αυτή την προσπάθεια.
Τέλος, έγινε ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα διμερούς και ευρύτερου ενδιαφέροντος.