17/4/18

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 16ης Απριλίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 17ης Απριλίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 35 κλήσεις για βοήθεια, 24 πυρκαγιές και έντεκα ειδικές εξυπηρετήσεις.
Η ώρα 13.39 λήφθηκε κλήση για τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας παρά την έξοδο για Λύμπια. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας με ομάδα και όχημα διάσωσης. Ένα όχημα μάρκας Honda Jazz παρέκλινε της πορείας του, ανατράπηκε και ακινητοποιήθηκε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα. Ένα άτομο αποπαγιδεύτηκε από το όχημα με τη χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων, τοποθετήθηκε σε σανίδα ακινητοποίησης και, αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, μεταφέρθηκε στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.
Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πυρασφάλειας διεξάγεται αύριο, Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 η πρώτη εκ των τριών προγραμματισμένων ασκήσεων. Η άσκηση θα διεξαχθεί στις 09.00 π.μ στην επαρχία Λάρνακας στις πετρελαιοεγκαταστάσεις της εταιρείας ΕΚΟ στον δρόμο Λάρνακας – Δεκέλιας. Το σενάριο της άσκησης θα διατίθεται στον χώρο διεξαγωγής της.