18/10/17

Νέο ψηφιακό δημοσίευμα από τη Eurostat για τη ζωή των γυναικών και των ανδρών στην Ευρώπη – Στατιστικά πορτραίτα

Νέο ψηφιακό δημοσίευμα από τη Eurostat για τη ζωή των γυναικών και των ανδρών στην Ευρώπη – Στατιστικά πορτραίτα


Η ζωή μας είναι γεμάτη ορόσημα, όπως η έναρξη του σχολείου, η ενηλικίωση, η εγκατάλειψη του πατρικού σπιτιού και η πρώτη δουλειά, ο γάμος, η γέννηση των παιδιών μας, η συνταξιοδότηση… Εξετάζοντας τα στοιχεία για το επίπεδο εκπαίδευσης, την απασχόληση, την επαγγελματική σταδιοδρομία και τις αποδοχές, καθώς επίσης και για τη φροντίδα των παιδιών, την υγεία, τις διατροφικές ή πολιτιστικές συνήθειες και τη χρήση του διαδικτύου, παρατηρούνται μεγάλες διαφορές μεταξύ γυναικών και ανδρών αλλά και μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

Τα στατιστικά στοιχεία μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη κατανόηση της ποικιλομορφίας και των χαρακτηριστικών της ζωής των Ευρωπαίων, επισημαίνοντας τις ομοιότητες και διαφορές, αλλά και τις ανισότητες μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του νέου ψηφιακού δημοσιεύματος «Η ζωή των γυναικών και των ανδρών στην Ευρώπη – Στατιστικά πορτραίτα», που δημοσιεύεται σήμερα από τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με τις Εθνικές Στατιστικές Υπηρεσίες των κρατών μελών της ΕΕ και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών. Το ψηφιακό αυτό δημοσίευμα παρουσιάζει με εύληπτο τρόπο στατιστικά στοιχεία μέσω σύντομων κειμένων, γραφημάτων και εργαλείων διαδραστικής απεικόνισης. Οι αναγνώστες μπορούν επίσης να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους σε ένα κουίζ.

Το δημοσίευμα ανακοινώνεται σήμερα ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και σε 24 γλώσσες, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Στατιστικής (20 Οκτωβρίου).