17/6/17

ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ: Η Ε/Κ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΡΟΥΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ: Η Ε/Κ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΡΟΥΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ


«Η ε/κ διαπραγματευτική ομάδα η οποία μεταβαίνει στη Γενεύη τάχα για να διαπραγματευθεί τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού, υπερβαίνει για πολλοστή φορά και τους όρους εντολής της και τις κόκκινες γραμμές που η ίδια είχε κατά καιρούς θέσει. Έχει ήδη ανοίξει τα χαρτιά της διάπλατα λέγοντας δια του υπουργού Εξωτερικών, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει πλήρη κατάργηση των εγγυήσεων και πλήρη αποχώρηση του τουρκικού στρατού και των εποίκων».
Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, και πρόσθεσε: «Ο μεν Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλά ξεκάθαρα πλέον για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις στην Ελβετία, ο δε υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι η ε/κ πάγια θέση «μηδέν εγγυήσεις μηδέν στρατός» που περιλαμβάνεται στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 2009 είναι «τουρκική προπαγάνδα». Για εμάς για πολλοστή φορά είναι ξεκάθαρο ότι η συμφωνία έχει επιτευχθεί και η όλη ιστορία γίνεται για τη συνέχιση του θεάτρου που ξεκίνησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη».
Σύμφωνα με την κυρία Θεοχάρους «η τουρκική πλευρά μονίμως αποκαλύπτει τις θέσεις της, ποτέ δεν απέκρυψε τις προθέσεις της, και συνεπώς το να ισχυρίζονται ότι θα πάνε στην Ελβετία για να δουν τις προθέσεις της Τουρκίας και να την εκθέσουν, προκαλεί μόνο θυμηδία».
«Ευχόμαστε να μην επιβεβαιωθούμε» τόνισε καταληκτικά η πρόεδρος της Αλληλεγγύης. 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΠΟ ΚΑΘΕΔΡΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΡΟΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ «ΘΕΟΣΤΑΛΤΟΙ» ΗΓΕΤΕΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

«Η Δημοκρατία, όπου λειτουργεί, καλλιεργείται και αναπτύσσεται μέσα από την αυστηρή τήρηση των κανόνων λειτουργίας της. Στοιχειώδης κανόνας είναι η ανάδειξη της καλής ή κακής ηγεσίας ενός κομματικού χώρου, μέσα από τη διαρκή άσκηση των δημοκρατικών διαδικασιών και μέσα από τη βάσανο της καθημερινής επαφής και τριβής με τα κοινά. Η από καθέδρας ανάθεση ρόλων και οι "θεόσταλτοι" ηγέτες, όσον και αν αιτιολογούνται, συνιστούν εγχείρημα που, αργά ή γρήγορα, αποτυγχάνει και πλήττει ανεπανόρθωτα θεσμούς και αξίες που δύσκολα ανακάμπτουν».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Η τελευταία εμπειρία του ΑΚΕΛ, ας γίνει μάθημα σε όλους. Τα κόμματα, παρόλα τα προβλήματά τους, εξακολουθούν να αποτελούν υγιές στοιχείο σε μια Δημοκρατία για αυτό και θα πρέπει να ενισχύονται με τις καθημερινές πράξεις και τη συμπεριφορά μας. Οτιδήποτε είναι ξένο προς αυτά, απορρίπτεται και αποπέμπεται ανεξάρτητα από τις ωραιοποιήσεις που συνήθως προηγούνται».
«Αυτός είναι απαράβατος κανόνας ζωής και δεν πρέπει να παραγνωρίζεται» καταλήγει στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017