17/5/17

Μέρα Τραγουδιού στα Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

Μέρα Τραγουδιού στα Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης


Τις τελευταίες εβδομάδες, με επίκεντρο την 28η Απριλίου, γιορτάστηκε στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης η Μέρα Τραγουδιού. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ενθάρρυνσης μιας πιο έντονης σχέσης του ατόμου με τη μουσική και στην προσπάθειά του να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες σε σχέση με το τραγούδι, προωθεί για πρώτη φορά στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης τον θεσμό της Μέρας Τραγουδιού.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας αλλά και των ημερών που προηγούνταν και ακολούθησαν την 28η Απριλίου, μεγάλος αριθμός δράσεων διοργανώθηκε, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν συναυλίες και φεστιβάλ τραγουδιού με τη συμμετοχή φωνητικών συνόλων, διοργάνωση βιωματικών εργαστηρίων ανάπτυξης φωνητικών δεξιοτήτων, διοργάνωση εργαστηρίων για την υγεία της φωνής, διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και διαγωνισμών με θέμα το τραγούδι κ.ά.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Kώστας Καδής στήριξε έμπρακτα τον θεσμό με επισκέψεις σε σχολεία και τη συμμετοχή του σε φωνητικά σύνολα.

Ειδικά για τη Μέρα Τραγουδιού, ο γνωστός συνθέτης και εκπαιδευτικός Κώστας Κακογιάννης συνέθεσε το τραγούδι «Κάτι γεννιέται τώρα!» σε στίχους Πάμπου Κουζάλη, ένα τραγούδι που τονίζει τη σημασία της συνεργασίας και της δημιουργικής συνάντησης στον κόσμο της μουσικής και τραγουδιού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της σύγχρονης νεολαίας στο ατομικό, τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.