1/3/17

Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για θέματα που αφορούν στον τομέα της Υγείας

Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για θέματα που αφορούν στον τομέα της Υγείας




Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα 1 Μαρτίου 2017 το Πρόγραμμα Παροχής Κινήτρων για αύξηση της παραγωγικότητας στα κρατικά νοσηλευτήρια, με στόχο τη μείωση των λιστών αναμονής.

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα ενθαρρύνει τους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας, μέσω της υπερωριακής απασχόλησης κατά τις απογευματινές ώρες, να συμβάλουν στη μείωση της όποιας λίστας αναμονής υπάρχει στην κάθε κλινική.

Παράλληλα, αποτελεί οικονομική ενίσχυση των δημοσίων λειτουργών του Υπουργείου Υγείας, που αποσκοπεί στην ενθάρρυνση παραμονής του προσωπικού στις τάξεις του Δημοσίου, στα πλαίσια της προσπάθειας της Κυβέρνησης για αναχαίτιση του κύματος φυγής, κυρίως ιατρών, από το Δημόσιο.

Επίσης, επεκτείνεται, για το τρέχον έτος, και επικουρικά με τη λειτουργία των απογευματινών κλινικών το Πρόγραμμα παραπομπής ασθενών του Δημοσίου σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, στα πλαίσια της ίδιας προσπάθειας είτε για μείωση είτε για απάλειψη των λιστών αναμονής.

Εξάλλου, σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το προσχέδιο του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Canadian Commercial Corporation, για επέκταση των σχέσεων των δύο κρατών και προώθηση της ανάπτυξης στον τομέα της Υγείας, και εξουσιοδότησε τον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου στην Οττάβα όπως υπογράψει το Μνημόνιο Συναντίληψης εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Canadian Commercial Corporation αποτελεί την επίσημη διεθνή αναθέτουσα Υπηρεσία της Κυβέρνησης του Καναδά, ρόλος της οποίας είναι η διευκόλυνση του εμπορίου μεταξύ του Καναδά και άλλων κρατών.

Στόχος του Μνημονίου είναι η επέκταση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της υγείας, της ιατρικής, της έρευνας και της εκπαίδευσης, στο πλαίσιο και της ενίσχυσης των εμπορικών τους σχέσεων.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης είναι διάρκειας πέντε χρόνων, με δυνατότητα επέκτασης για ακόμα πέντε χρόνια. Το κείμενο του Μνημονίου έχει τύχει νομοτεχνικής επεξεργασίας από τη Νομική Υπηρεσία.