1/3/17

Συνάντηση της Υπουργού Εργασίας με το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ

Συνάντηση της Υπουργού Εργασίας με το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ



Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Γραφείου Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ, με την οποία συζητήθηκαν τα διάφορα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Σε δηλώσεις της μετά από το πέρας της συνάντησής τους, η κα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι συμφώνησαν «ότι χρειάζεται να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας, έτσι ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε διάκριση των φύλων, να υπάρχει ισομισθία και να υπάρχει στήριξη της γυναίκας στην εργασία». Σημείωσε, επίσης, την ανάγκη για συνεργασία όλων στα δύσκολα θέματα που αντιμετωπίζει η γυναίκα στην κυπριακή κοινωνία σήμερα.

Ερωτηθείσα ως προς το τι έχει γίνει στο θέμα της ισότητας, η κα Υπουργός είπε ότι έχουν γίνει πάρα πολλά, όπως οι νομοθετικές διατάξεις και νόμοι. Το νομοσχέδιο, δε, που έχει ετοιμαστεί για την άδεια πατρότητας, ανέφερε, είναι πολύ σημαντικό, είναι ένα βήμα προς την ισότητα.

«Μην ξεχνάτε», πρόσθεσε, «ότι η παρούσα Κυβέρνηση έχει διορίσει και Επίτροπο Ισότητας, γιατί ακριβώς η προσπάθεια για τα θέματα της ισότητας γυναικών και ανδρών είναι πολύ σημαντική και πιστεύουμε ότι χρειάζεται και αλλαγή νοοτροπίας και στερεοτύπων».

«Για να μπορέσει να επιτευχθεί ισότητα», τόνισε καταλήγοντας, «δεν είναι μόνο νομοθετικές διατάξεις ή εφαρμογή νομοθετικών διατάξεων, όπου το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει στην πράξη. Εκείνο που πολλές φορές είναι αναγκαίο είναι η αλλαγή στερεοτύπων και της νοοτροπίας».