5/12/16

Ο Εθελοντισμός αποτελεί κορυφαία πράξη αλληλεγγύης και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο μας

Ο Εθελοντισμός αποτελεί κορυφαία πράξη αλληλεγγύης και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο μας


Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως η Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού το 1985, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών.

Για μας ο εθελοντισμός αποτελεί κορυφαία πράξη, μια κινητήρια δύναμη που καθιστά τους πολίτες ενεργούς μέσα στην Τοπική Κοινωνία. 

Για μας ο εθελοντής αποτελεί έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα, ειδικά στη σημερινή εποχή που κυριαρχεί ο ατομικισμός, ο εγωισμός και η ιδιοτέλεια.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει να διαδραματίσει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στην τοπική κοινωνία, αναδεικνύοντας το εθελοντικό κίνημα ως η υπέρτατη αξία της προσφοράς, της αλληλεγγύης, του σεβασμού και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο του.

Για το λόγο αυτό οφείλουμε ως δημοτική αρχή να αναλαμβάνουμε ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες που να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των δημοτών σε εθελοντικές δράσεις και δραστηριότητες, έτσι ώστε να ενδυναμώσουμε και να συμβάλουμε περαιτέρω στο έργο του δήμου στους Τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Παιδείας, της Υγείας, του Περιβάλλοντος, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Τουρισμού.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στον δήμο του Αγίου Αθανασίου έχει αναπτυχθεί μια πλούσια εθελοντική δράση, από διάφορους θεσμούς όπως το ΣΚΕ, το «Ανοικτό Σχολείο», τους Συνδέσμους Γονέων και διάφορα Σωματεία και οργανώσεις που οδήγησαν στην ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Με την ευκαιρία αυτή να τους ευχαριστήσουμε και να τους συγχαρούμε για την σημαντική και πολυδιάστατη προσφορά τους, δίνοντας τους τη διαβεβαίωση ότι πάντοτε θα βρισκόμαστε συμπαραστάτες τους και συνοδοιπόροι στο έργο που επιτελούν.

Εξάλλου στις προγραμματικές μας θέσεις στόχος μας είναι να υπάρξει μια διαρκής υποστήριξη του εθελοντικού κινήματος, πρώτα από όλα από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατ’ επέκταση από την ίδια την Τοπική μας Κοινωνία.  

Με τη δική σας στήριξη και βοήθεια, αναλαμβάνοντας το τιμητικό αξίωμα του Δημάρχου, φιλοδοξία και στόχος μας είναι μέσα από τη λειτουργία των προγραμμάτων του δήμου μας να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο μιας πόλης φιλικής και ανθρώπινης που θα στηρίζει τους δημότες της, αλλά κυρίως θα ανακουφίζει τις ευάλωτες ομάδες.

Σας καλούμε, λοιπόν, να συμμετέχετε ενεργά στην εβδομάδα εθελοντισμού και να συμμετέχετε στην εκστρατεία που διοργανώνουμε για συλλογή πλαστικών πωμάτων για στήριξη των παιδιών με κινητικά προβλήματα, τα οποία θα παραδοθούν τη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 στο Οίκημα του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου στη Λεμεσό και στη συλλογή τροφίμων, ρούχων, παιχνιδιών και βιβλίων, τα οποία θα δοθούν για ενίσχυση των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη μέσω των προγραμμάτων του ΣΚΕ και του Κοινωνικού Καταστήματος του Δήμου Αγίου Αθανασίου. Η συλλογή θα γίνεται το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τις 10.00 μέχρι τις 15.00 στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του δημοτικού μεγάρου.

Ας στηρίξουμε, όλοι μαζί, τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

5 Δεκεμβρίου 2016
--
*Μαρίνος Κυριάκου*
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου