6/9/16

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΟΛΥΒΙΟΥ - ΣΥΜΦΩΝΟ ΦΙΛΙΑΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΟΛΥΒΙΟΥ - ΣΥΜΦΩΝΟ ΦΙΛΙΑΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ 




ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΣ: ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

«Το Κίνημα Αλληλεγγύη συμφωνεί απόλυτα με τη δημιουργία Επιτροπής Κυπριακού της Βουλής. Η Επιτροπή αυτή θα πρέπει να ενημερώνεται από τον Διαπραγματευτή άμεσα για όλες τις συζητήσεις που διεξάγονται.
Το Κοινοβουλευτικό Σώμα το οποίο θα κληθεί να ψηφίσει νομοσχέδια τα οποία αφορούν τη λύση του Κυπριακού, θα πρέπει να είναι ενήμερο έγκαιρα για όλες τις πτυχές».
Αυτό δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης, Πόλυς Παλλήκαρος και τόνισε καταλήγοντας:
«Είναι η παρούσα Βουλή αυτή η οποία θα πρέπει να κληθεί σε περίπτωση λύσης να ψηφίσει νομοσχέδια που αφορούν τη λύση του Κυπριακού.
Είναι αυτή η Βουλή που θα κληθεί να ψηφίσει τροποποιήσεις του Συντάγματος, αφού οι υποστηρικτές της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ισχυρίζονται ότι η λύση την οποία προωθούν, προνοεί μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.





ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΡΙΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΣ: Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΟΛΥΒΙΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ


«Είναι δικαίωμα του Προέδρου Αναστασιάδη η διαπραγμάτευση αλλά η ευθύνη για το αποτέλεσμα τον βαραίνει αποκλειστικά. Οι ανησυχίες του Κινήματος Αλληλεγγύη για το αποτέλεσμα αυξάνονται μέρα με την ημέρα», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης, Πόλυς Παλλήκαρος, για να προσθέσει:
«Άρχισαν ήδη να διαφαίνονται διαφωνίες μεταξύ των μελών της ομάδας που ο ίδιος συνέστησε για το Κυπριακό. Εάν οι πληροφορίες για παραίτηση του κυρίου Πολυβίου, ευσταθούν, αποδεικνύουν αυτή τη ρήξη» σημείωσε ο κύριος Παλλήκαρος.
«Διαχωρίζουμε για άλλη μια φορά τη θέση μας και δηλώνουμε ότι δεν θα στηρίξουμε λύση η οποία δεν θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα όλων των Κυπρίων και δεν θα διασφαλίζει τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας» κατέληξε ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης.




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΡΙΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΣΕΛΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΚΑΛΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


«Το Σύμφωνο Φιλίας ακόμη και Συμμαχίας που δηλώνει έτοιμος να υπογράψει με την Τουρκία ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού, στην πράξη θα σημαίνει τον γεωστρατηγικό έλεγχο της Κύπρου από την Άγκυρα.
Είναι σαφές ότι σε τέτοιες περιπτώσεις τον πρώτο και τον  τελευταίο λόγο έχει πάντοτε ο ισχυρός. Την Κύπρο την έχουν απογυμνώσει προ της λύσης, πόσο μάλλον μετά από αυτήν».

Αυτά δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης, Γιάννης Σελινόπουλος και πρόσθεσε πως «με τα όσα δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φοβόμαστε ότι τελικά συζητά για φόρμουλα εγγυήσεων στην οποία θα της δοθεί άλλο όνομα, και ότι θα μας ρίξει στις αγκάλες της Τουρκίας».

«Θα είχαν νόημα όσα λέει ο Πρόεδρος εάν είχαμε δείγματα γραφής για την αλλαγή της τουρκικής πολιτικής. Ο Πρόεδρος οδηγεί το Κυπριακό προς τις τουρκικές θέσεις και για αυτό επιβάλλει συσκότιση την ώρα που ο Ακιντζί αναφέρεται σε συνιδρυτικά κράτη και εγγυήσεις του Αττίλα» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης.






ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΡΙΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016