9/6/16

Η ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


Η αναξιοπιστία και οι δικτατορικές μέθοδοι του Τούρκου προέδρου Ερντογάν αποκαλύφθηκαν και πάλι σε σημαντικό βαθμό στην Ευρωβουλή, με αφορμή και το ζήτημα της άρσης της ασυλίας των 138 Κούρδων βουλευτών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Οι πολιτικές Ερντογάν χαρακτηρίστηκαν στην Ευρώπη για μια ακόμα φορά παρανοϊκές, ως τέτοιες μάλιστα που χαστουκίζουν τη Δημοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θέλουμε να συγχαρούμε τη σταθερή φίλη της Κύπρου, Γερμανίδα Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ, Ρενάτα Ζόμερ, η οποία είναι και σκιώδης εισηγήτρια στην έκθεση αξιολόγησης της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι στις χθεσινές της τοποθετήσεις κατά τη συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας φωτογράφισε με υψηλή ακρίβεια τον καταδικαστέο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται ο Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για Προεδρική Δικτατορία.

Χαρακτηρισμός που πολλές φορές έχουμε χρησιμοποιήσει και βεβαίως μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, όπως και η τοποθέτηση για διακοπή των ενταξιακών διαδικασιών της Τουρκίας, ενόσω ο Ερντογάν συντηρεί κλίμα φόβου και τρόμου με αφορμή και το Μεταναστευτικό.

Όταν ο Τούρκος σουλτάνος, δεν διστάζει να άρει την ασυλία 138 βουλευτών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, λόγω της κουρδικής τους καταγωγής, ας προβληματιστούν στην Κύπρο όσοι εμφανίζονται σθεναροί υποστηρικτές του, υπέρμαχοι της όποιας λύσης και πανέτοιμοι να εμπιστευθούν στην Τουρκία το μέλλον της χώρας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ