1/6/16

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στις ΗΠΑ

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στις ΗΠΑ




Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχώρησε σήμερα, 1η Ιουνίου, για τη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει επαφές με αξιωματούχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και άλλους παράγοντες.

Συγκεκριμένα, από τις 2 μέχρι 5 Ιουνίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις κ. Jeffrey Feltman και με τον Επικεφαλής του Γραφείου του ΓΓ του ΟΗΕ κ. Edmond Mulet.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Χριστοδουλίδης θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Harvard Club που διοργανώνει η δεξαμενή σκέψης «Foreign Policy Association», με θέμα «Η Κύπρος Σήμερα και η Ανατολική Μεσόγειος».

Στη συνέχεια, ο κ. Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου στις 6 Ιουνίου θα έχει συνάντηση με τη Σύμβουλο Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κα Rachel van Elkan και θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον απερχόμενο Αναπληρωτή Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Phil Kosnett και τον κ. Mark Libby, o οποίος θα αναλάβει καθήκοντα Αναπληρωτή Βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ .

Θα έχει, επίσης, συνάντηση με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις κα Victoria Nuland.

Ακολούθως, θα παραστεί στην Παγκόσμια Σύνοδο Ηγετών της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, στην οποία θα παρευρεθεί και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας κα Federica Mogherini.

Κατά τη διάρκεια δείπνου που διοργανώνει η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή, παρουσία ηγετικών προσωπικοτήτων της εβραϊκής κοινότητας, ο κ. Χριστοδουλίδης θα απευθύνει χαιρετισμό, με θέμα τη Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στις 7 Ιουνίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα παραστεί και θα μιλήσει στις εργασίες του 32ης ετήσιου Συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με δημοσιογράφους και εκπροσώπους δεξαμενών σκέψης.

Στις 8 Ιουνίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς Γερουσιαστές, καθώς και με την κα Anna Makanju, Σύμβουλο του Αμερικανού Αντιπροέδρου για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και τον κ. Mark Shapiro, Επικεφαλή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Αμερικανικής Κυβέρνησης για Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία.

Στις 9 Ιουνίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συναντήσεις με τον Αρμόδιο για Θέματα Ενέργειας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ κ. Amos Hochstein, με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του Ατλαντικού Συμβουλίου κ. Damon Wilson, καθώς επίσης και με Αμερικανούς βουλευτές.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα αναχωρήσει για την Κύπρο στις 10 Ιουνίου.