24/6/16

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ΕΕ

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ΕΕ




Ψυχραιμία ώστε να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση συνέστησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κληθείς σήμερα να σχολιάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για έξοδο του από την ΕΕ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο επίσκεψής του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είπε ότι «καταρχήν είναι σεβαστό το αποτέλεσμα αφού αποτελεί λαϊκή εντολή η απόφαση. Κατά δεύτερο, να μην αρχίσουμε να πανικοβαλλόμαστε, έχουμε κάποιες ιδιαίτερες σχέσεις μέσω Κοινοπολιτείας με τη Βρετανία, υπάρχει μια διαδικασία που ακολουθείται για την έξοδο, συνεπώς παρέχεται επαρκής χρόνος για να δούμε ποιες θα είναι εξάλλου κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων οι σχέσεις ΕΕ – Βρετανίας μετά την έξοδο της Βρετανίας.

Συνεπώς, αυτό που συνιστώ ακριβώς και για την Κύπρο και όχι μόνον είναι να είμαστε ψύχραιμοι να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Σύσσωμα τα κράτη μέλη θα διαμορφώσουν μια πολιτική, ουδείς θέλει να μεγιστοποιήσει προβλήματα, συνεπώς απαιτείται από τη μια σεβασμός, από την άλλη ψυχραιμία».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Αντικαγκελάριου της Γερμανίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «θα αφήσω να εξελιχθεί ο διάλογος μέσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πάντα με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον της Ευρώπης, αλλά και κάθε κράτους μέλους. Εμείς θα δούμε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση, ήδη έχουμε εμβαθύνει σημαντικά τις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, θα δούμε πώς (εξελίσσεται η κατάσταση) έστω και αν είναι εκτός Ευρώπης – θα πάρει κάποιο χρόνο – σε σχέση με τα όσα θα συμφωνηθούν και με τις περαιτέρω εξελίξεις».
--------------------