10/6/16

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε συνάντηση με τον τέως Πρόεδρο του Σώματος

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε συνάντηση με τον τέως Πρόεδρο του Σώματος


Συνάντηση με τον τέως Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, στο πλαίσιο ενημέρωσης για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Βουλής.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ομήρου, αφού συνεχάρη τον κ. Συλλούρη για την εκλογή του στην Προεδρία της Βουλής, ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο την αλληλοενημέρωση, «αλλά κυρίως για να ενημερώσω τον κ. Συλλούρη για ορισμένα θέματα που αφορούν την Βουλή των Αντιπροσώπων. Πρόκειται για ζητήματα, τα οποία δεν χρειάζεται κατ’ ανάγκην να δουν το φως της δημοσιότητας, είναι όμως ζητήματα σημαντικά, τα οποία ο νέος Πρόεδρος θα διαχειριστεί, είναι εκκρεμότητες, αφορούν και τις διεθνείς σχέσεις της Βουλής. Συνεπώς, νομίζω ότι ήταν μια χρήσιμη συνάντηση».

Στη συνέχεια, ο κ. Ομήρου ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον νέο Πρόεδρο της Βουλής, κάθε επιτυχία στη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων με τη νέα της σύνθεση. «Να πω αυτό που ανέφερα και στην τελευταία Συνεδρία της Ολομέλειας, ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων, το Κοινοβούλιο, είναι η κατεξοχήν έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, είναι η κιβωτός της λαϊκής κυριαρχίας, και μεταξύ των τριών συντεταγμένων εξουσιών, η νομοθετική εξουσία έχει προβάδισμα ακριβώς γιατί στηρίζεται στο σύνολο της σύνθεσής της στη λαϊκή νομιμοποίηση. Είναι πολύ σημαντικό, ασφαλώς, η Βουλή των Αντιπροσώπων να έχει άριστες και αρμονικές σχέσεις με τις άλλες δύο συντεταγμένες εξουσίες, αλλά, από την άλλη, να διαφυλάσσει ως κόρην οφθαλμού τις εξουσίες που τις απονέμονται από το Σύνταγμα της χώρας».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον κ. Ομήρου για την πρωτοβουλία του να τον ενημερώσει για συγκεκριμένα λεπτά ζητήματα, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις για το πώς θα ήταν καλά να λειτουργήσει το Σώμα, στη βάση της και της εμπειρίας του κ. Ομήρου. Σημείωσε δε ότι αυτή η πρωτοβουλία «ενισχύει την ανάγκη που υπάρχει να δίνουμε την εικόνα, αλλά και στην πράξη να υλοποιούμε μια συνέχεια αυτού του Θεσμού, ώστε να μην προσωποποιείται με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά να κρατείται πάνω από πρόσωπα, να συνεχίζει με τη συνεργασία και των προηγούμενων και των παρόντων».

Επιπρόσθετα, ο κ. Συλλούρης εξέφρασε την επιθυμία, στο πλαίσιο και της απόφασης για συνεργασία με παλαιότερους βουλευτές, να θεσμοθετηθεί και ένας τρόπος συνεργασίας με τους προηγούμενους Προέδρους και ειδικότερα με τον κ. Ομήρου, για αυτά τα ζητήματα συνέχειας. «Με την πρώτη ευκαιρία που θα μου δοθεί στη βάση επίλυσης των προβλημάτων των κτηριακών εγκαταστάσεων, θεωρώ ότι –όπως σε άλλα Κοινοβούλια- οι πρώην Πρόεδροι πρέπει να έχουν γραφείο στην Βουλή, καθώς και γραμματειακή στήριξη, γιατί θα είναι χρήσιμοι και ωφέλιμοι για τη σωστή λειτουργία της Βουλής», κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.