5/5/16

Ένσταση για λογότυπο ψηφοδελτίου των Οικολόγων

  Ένσταση για λογότυπο ψηφοδελτίου των Οικολόγων




Κύριο Σωκράτη Χάσικο
Υπουργό Εσωτερικών
4 Μάϊου 2016


Θέμα: Ένσταση για λογότυπο ψηφοδελτίου των Οικολόγων


Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Δια της παρούσης επιστολής μας θέλουμε να σας υποβάλουμε την ένσταση μας για το λογότυπο του ψηφοδελτίου του Κινήματος των Οικολόγων.
Το εν λόγω λογότυπο αποσκοπεί, κατά την άποψη μας, να προκαλέσει σύγχυση ανάμεσα στους πολίτες αναφορικά με τη Συμμαχία Πολιτών, αφού αναφέρεται σε Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.
Εύλογα αρκετοί πολίτες μας ρωτούν αν κάναμε κοινό ψηφοδέλτιο με τους Οικολόγους, γεγονός που αποδεικνύει ότι το «Συνεργασία Πολιτών» οι πολίτες το εκλαμβάνουν ως «Συμμαχία Πολιτών». Η ίδια σύγχυση προκλήθηκε και στον Έπαρχο Αμμοχώστου ο οποίος αρχικά δεν είχε προσκαλέσει τη Συμμαχία Πολιτών στην ενημερωτική σύσκεψη που οργάνωσε για θέματα εκλογών.
Η όλη προσέγγιση από μέρους του Κινήματος των Οικολόγων δημιουργεί την εύλογη εκτίμηση για επιτήδεια και σκόπιμη προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης. Μεταξύ άλλων σημειώνουμε τα ακόλουθα:
  1. Το όνομα «Συνεργασία Πολιτών» παραπέμπει στη «Συμμαχία Πολιτών».
  2. Ενώ το χρώμα των Οικολόγων είναι το πράσινο, για το «Συνεργασία Πολιτών» επιλέγηκε το μπλε χρώμα το οποίο είναι το χρώμα γραφής της «Συμμαχίας Πολιτών».
  3. Η «Συνεργασία Πολιτών» γράφτηκε με παρόμοια γραμματοσειρά που είναι γραμμένη η Συμμαχία Πολιτών.
Όλα αυτά αποδεικνύουν κακή πρόθεση και σκόπιμη προσπάθεια από μέρους των Οικολόγων για τη δημιουργία σύγχυσης ανάμεσα στους πολίτες.
Αναμένουμε τη δική σας παρέμβαση για αποκατάσταση της αρχής του αλληλοσεβασμού και του διακριτού.


Με εκτίμηση




Αλέξανδρος Μιχαηλίδης
Εκπρόσωπος Τύπου
Συμμαχίας Πολιτών