17/5/16

Δήλωση Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή για την έναρξη των Παγκύπριων Εξετάσεων

Δήλωση Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή
για την έναρξη των Παγκύπριων Εξετάσεων  

Αύριο είναι μιασημαντική μέρα για την εκπαίδευση του τόπου μας. Είναι η μέρα που οι τελειόφοιτοι μαθητές μας, μετά από μελέτη και προσπάθεια πολλών ετών, οι οποίες εντατικοποιήθηκαν φέτος, θα προσέλθουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις και θα κληθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Από αύριο μέχρι τις 10Ιουνίου, οι νέοι μας μπορούν να αποδείξουν σε όλους μας, και κυρίως στους εαυτούς τους, ότι με σωστή και συστηματική προετοιμασία μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους.
Ως Υπουργείο Παιδείαςκαι Πολιτισμού έχουμε προετοιμαστεί πλήρως, ώστε η διαδικασία των Παγκυπρίων Εξετάσεων να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα.
Αγαπητοί μαθητές καιμαθήτριες,
Οι Παγκύπριες Εξετάσειςείναι το μέσο για την πρόσβασή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αντιμετωπίστε τις εξετάσεις αυτές με ωριμότητα, θάρρος, ψυχραιμία, συγκέντρωση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας. Θα πρέπει να θυμάστε ότι ο θεσμός αυτός είναι ένα σημαντικό προνόμιο που μας παρέχει το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Σε πολλά μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα σε γειτονικές μας χώρες, που βιώνουν τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου, οι νέοι στερούνται το αυτονόητο για εμάς δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στην εκπαίδευση και, συνεπώς, το δικαίωμα στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Συγχαίρω τους γονείς,τους κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς σας που στάθηκαν στο πλευρό σας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σας. Πιο πολύ όμως θέλω να συγχαρώ εσάς, διότι ολοκληρώσατε με επιτυχία μια μεγάλη, κοπιαστική, απαιτητική και πολύχρονη αποστολή ως μαθητές. Από αυτήν την ήδη σημαντική επιτυχία σας, να αντλείτε δύναμη και τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις 10 Ιουνίου να διατηρήσετε το χαμόγελο και την αισιοδοξία σας, γιατί είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να τα καταφέρετε!
Εύχομαι από καρδιάς κάθεεπιτυχία και καλή σταδιοδρομία!