6/4/16

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη Δεν υπάρχει πραγματική πτώση της ανεργίας

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Δεν υπάρχει πραγματική πτώση της ανεργίας


Με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού της Στατιστικής Υπηρεσίας για το 4ο τρίμηνο του 2014, ο αριθμός των εργαζομένων ανερχόταν στις 368.772 άτομα και η ανεργία βρισκόταν στο 16,0%
Ένα χρόνο μετά με βάση τα αποτελέσματα της ίδιας επίσημης έρευνας το 4ο τρίμηνο του 2015, ο αριθμός των εργαζομένων είχε μειωθεί στα 361.448 άτομα. Η ανεργία όμως καταγράφηκε στο 12,8%.
Δηλαδή ενώ η οικονομία έχασε πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας, παρουσιάζεται το παράδοξο φαινόμενο το ποσοστό της ανεργίας να μειώνεται. Παραδοξότητα η οποία εξηγείται από το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας παύουν να δηλώνονται ως άνεργοι, ενώ πολλοί άλλοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό ή δεν επιστρέφουν όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Δυστυχώς, τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν ότι στην πράξη δεν υπάρχει πραγματική πτώση της ανεργίας.
Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι αυτή η εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει ουσιαστικά όσο η Κυβέρνηση Συναγερμού-Αναστασιάδη εμμένει δογματικά στην λιτότητα, η οποία πουθενά στον κόσμο δεν φέρνει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

06/04/2016