6/4/16

Η άποψη Σταύρου Χατζησάββα για Εκτρώσεις

Η άποψη Σταύρου Χατζησάββα για Εκτρώσεις


Το θέμα των εκτρώσεων, είναι ένα λεπτό και ευαίσθητο ζήτημα, αφού αφορά ένα βασικό τομέα της ανθρώπινης ζωής. Εκφράζω την άποψη μου ως Έλληνας της Κύπρου και ως Ορθόδοξος Χριστιανός.

Το θέμα των εκτρώσεων, άπτεται βασικών αρχών της πίστεως μας και έρχεται σε αντίθεση με το ήθος του ορθόδοξου λαού. Επομένως ανθρώπινη ζωή υφίσταται από την στιγμή που γίνεται η γονιμοποίηση. Ως εκ τούτο, θα πρέπει να τύχει πλήρης σεβασμός και προστασία προς το νέο ανθρώπινο πρόσωπο.

Είναι εδώ που η πολιτεία, το κράτος και τα κόμματα εξουσίας, απέτυχαν να φτιάξουν και να εφαρμόσουν μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση η οποία να συμπεριλαμβάνει και μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, η οποία είναι μια σημαντική παράμετρος του ζητήματος της έκτρωσης, των σεξουαλικών μεταδιδόμενων ασθενειών κλπ.

Όσο αφορά την Ορθόδοξο πίστη, με την θέσπιση εορτών, οι οποίες αναφέρονται στην σύλληψη επιφανών Αγίων, σηματοδοτεί την έναρξη της ζωής τους από τα σπλάχνα της μητέρας τους.

π.χ. Θεοτόκος -> Αγία Άννα 9 Δεκεμβρίου, Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος -> 23 Σεπτεμβρίου, κατά σάρκα γέννηση του Χριστού -> αντίστοιχη εορτή Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Ο Μέγας Βασίλειος είπε ότι η έγκυος γυναίκα που επίτηδες θανατώνει το έμβρυο είναι φονεύτρια, ενώ ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος θεωρεί ότι είναι έγκλημα χειρότερο από τον φόνο διότι κατά τον φόνο το θύμα μπορεί να αμυνθεί, ενώ το έμβρυο στερείται αυτής της δυνατότητας. Αυτός που έχει εξουσία στην νέα ύπαρξη είναι ο Θεός και κανένας άλλος.

Σίγουρα υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις που η έκτρωση είναι μονόδρομος όπως για παράδειγμα βιασμός, αιμομιξία. Όμως δικαιολογίες για θέματα ασθενείας εμβρύου, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την έκτρωση. Γιατί δεν ακολουθείτε τότε και η ίδια διαδικασία όταν παιδιά γεννιούνται με προβλήματα υγείας ή ακόμα και για κάθε άνθρωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας;

Το μεγαλύτερο μαρτύριο σε αυτή την διαδικασία το περνά η γυναίκα αφού βασανίζεται από άγχος, τύψεις και ενοχές. Είναι εδώ που το κράτος και η πολιτεία πρέπει να στηρίζουν τις γυναίκες με τον σωστό τρόπο. Ακόμα και η ίδια η εκκλησία και οι ιεράρχες είναι στην διάθεση των πολιτών για να στηρίξουν με κάθε τρόπο στο να μην προχωρήσουν την διαδικασία των εκτρώσεων.

Τέλος νομοθετήματα ξένα προς τα ήθη του λαού μας πρέπει να αποφεύγονται. Άλλωστε ο Χριστός είπε ου φονεύσεις.

Σταύρος Χατζησάββας (ΒΑ & ΜΑ) Ειδικός σε θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής
                                             
Αριστίνδην Υποψήφιος Βουλευτής ΕΔΕΚ Αμμοχώστου



Ομάδα Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας

Με οικολογικούς χαιρετισμούς

Σταύρος Χατζησάββας (BA & MA)
Ειδικός σε θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής

Tηλέφωνο Επικοινωνίας: 00357-99224478
Ιστοσελίδα / Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: www.mazimehadjisavva.com  / s.hadjisavvas@cytanet.com.cy