23/3/16

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη για τις δημόσιες δαπάνες για την κοινωνική προστασία και για την υγεία

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
για τις δημόσιες δαπάνες για την κοινωνική προστασία και για την υγεία


Ούτε οι αριθμοί ευημερούν ούτε η κοινωνία. Εκτός βέβαια και αν η Κυβέρνηση, πέραν από το ΑΚΕΛ, αμφισβητεί και τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Τελευταία στην Ευρώπη η Κύπρος στις δημόσιες δαπάνες για κοινωνική προστασία, τελευταία και στις δημόσιες δαπάνες για την υγεία. Οι δαπάνες για την κοινωνική προστασία στην Κύπρο ανέρχονται στο 25% των δημοσίων δαπανών σε σχέση με 40,4% στις χώρες της ΕΕ. Η Κύπρος έχει τις πιο χαμηλές δαπάνες για τα άτομα τρίτης ηλικίας και για τα άτομα με αναπηρίες.

Δυστυχώς το success story της Κυβέρνησης μόνο οι ελάχιστοι προνομιούχοι το ζουν, αφού κανείς άλλος δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται. Οι οικογένειες που δουλεύουν σκληρά και δεν τα βγάζουν πέρα, δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας, αφού ο μισθός, αν υπάρχει, φθάνει δεν φθάνει ως τα μισά του μήνα. Ο μεγαλύτερος φόβος των πολιτών είναι να μην προκύψουν έκτακτα έξοδα γιατί δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν.

Το φόβο και την ανασφάλεια είναι καιρός να τον αντικαταστήσουμε με την ελπίδα, την σιγουριά και την αξιοπρέπεια.

23/03/2016