16/3/16

Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στο Νοσοκομείο Λεμεσού


Για την απεργία της ΠΑΣΥΝΟ

Να πω ότι αυτή ήταν μια προγραμματισμένη από την αρχή επίσκεψη, από την Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού, και συνέπεσε βεβαίως με τη δεύτερη μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων από πλευράς νοσηλευτών. Από καιρό τώρα έχουμε πει ότι η δημόσια υγεία βρίσκεται στον αναπνευστήρα, αυτές οι εξελίξεις καταλαβαίνετε ότι επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Εξελίξεις οι οποίες συνδέονται άμεσα από τη συγκρουσιακή διάθεση και τη γενικότερη στάση που έχει επιδείξει η κυβέρνηση και η ηγεσία του Συναγερμού απέναντι σε δικαιολογημένα αιτήματα των νοσηλευτών. Ως ΑΚΕΛ επαναλάβαμε και στη συγκέντρωση, στην οποία μιλήσαμε απευθυνόμενοι στους νοσηλευτές, ότι στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα, για αναγνώριση των επιστημονικών προσόντων που έχουν λάβει μέσα από τεράστιες προσπάθειες και την ίδια ώρα επιμένουμε να θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να καλέσει σε διάλογο τον κλάδο των νοσηλευτών ώστε να εξευρεθούν λύσεις στο πρόβλημα. Θα πρέπει να σταματήσει η κυβέρνηση να βάζει λάδι στη φωτιά και να συμπεριφερθεί επιτέλους υπεύθυνα ώστε η δύσκολη κατάσταση η οποία υπάρχει στα δημόσια νοσηλευτήρια να μην γίνει ακόμα χειρότερη.
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η κυβέρνηση δεν υπαναχωρεί από τις θέσεις της και οι νοσηλευτές επιμένουν στα δίκαια αιτήματα τους ο Γ. Λουκαΐδης Επανέλαβε ότι «η λύση βρίσκεται στο διάλογο και η άτεγκτη, συγκρουσιακή στάση της κυβέρνησης καθόλου δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και θα πρέπει η κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις.»

Για τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών σε σχέση με το ΧΥΤΥ

Ο κ. Χάσικος συνεχίζει να πυροβολεί τους πάντες χωρίς καμία ουσιαστικά τεκμηρίωση και το πράττει τούτο χωρίς ποτέ ο ίδιος να έχει προβεί σε αυτοκριτική. Καλούμε λοιπόν τον κ. Χάσικο να συμπεριφερθεί με περισσότερη σύνεση αλλά και αυτογνωσία.
16/03/2016