16/3/16

Ολοκληρώθηκε η Εθνική Στρατηγική ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών και την παιδική πορνογραφία

Ολοκληρώθηκε η Εθνική Στρατηγική ενάντια
στη σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών και την παιδική πορνογραφία

 
Η Ειδική Σύμβουλος προς τη Διϋπουργική Επιτροπή κα Αναστασία Παπαδοπούλου έχει ολοκληρώσει την Εθνική Στρατηγική ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών και ενάντια στην παιδική πορνογραφία.

Η Εθνική Στρατηγική έχει ολοκληρωθεί με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων Υπηρεσιών και Φορέων, οι οποίοι άμεσα ανταποκρίθηκαν με τη συμμετοχή τους και εκφράζοντας την προθυμία τους να συμμετάσχουν στην υλοποίηση.

Η εισήγηση αφορά τόσο στην Εθνική Στρατηγική όσο και στο Σχέδιο Δράσης για τα επόμενα τρία χρόνια για υλοποίηση της Στρατηγικής, με τη δημιουργία Φορέα, ο οποίος θα θεσμοθετηθεί με Νόμο.

Με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τον Ιούλιο 2015, έχει ουσιαστικά μετουσιωθεί σε πράξη η φράση «Σπάστε τη Σιωπή», αφού σήμερα ολοκληρώνεται η Εθνική Στρατηγική, η οποία θα καταστεί η «Φωνή» της πρόληψης, αλλά και της θεραπείας του μεγάλου αυτού προβλήματος, μέσω της απαραίτητης γνώσης και της κατάλληλης εκπαίδευσης.

Με την Εθνική Στρατηγική θα δοθεί «Φωνή» σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή, σε όσους εμπλέκονται στη ζωή των παιδιών και πάνω απ’ όλα θα δώσει στα παιδιά τη «Φωνή» τους για να εκφράσουν τον πόνο τους και την τραυματική εμπειρία που βίωσαν.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην κα Αναστασία Παπαδοπούλου για την εκπόνηση της Εθνικής Στρατηγικής, η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς για το καλό των παιδιών και, κατ’ επέκταση, της κοινωνίας των πολιτών.  Ευχαριστίες επίσης εκφράζουμε σε όλες τις Υπηρεσίες και τους Φορείς που βοήθησαν στο σημαντικό αυτό έργο.
____________