7/3/16

Χ α ιρε τισμός Υ πουργού Π αιδ είας στην τελετή εγκαινίων της νέας πτέρυγας του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας

Χ α ιρε τισμός Υ πουργού Π αιδ είας στην τελετή εγκαινίων
 της νέας πτέρυγας του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας


Με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς και ικανοποίησης βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, για να τελέσουμε τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας. Η ποιοτική αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών των σχολείων μας παραμένει ανάμεσα στις  βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Κι αυτό, γιατί κάθε επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον αυτού του τόπου. Οι λειτουργικές και ασφαλείς υποδομές, σε συνδυασμό με τις καινοτομίες και τις μεταρρυθμίσεις που επιχειρούμε για την παιδεία μας, ευελπιστούμε ότι θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά το εκπαιδευτικό μας σύστημα και θα βελτιώσουν σημαντικά τα μαθησιακά αποτελέσματα των παιδιών μας.

Τα αναπτυξιακά έργα που υλοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας περιλαμβάνουν τη νέα πτέρυγα, με τρεις αίθουσες διδασκαλίας, καινούργιο γήπεδο καλαθόσφαιρας, αντικατάσταση της περίφραξης, εξωτερικούς χρωματισμούς όλων των όψεων και διάφορες άλλες μικρές επιδιορθώσεις. Με τις εργασίες αυτές ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του αυξανόμενου μαθητικού πληθυσμού της κοινότητας και διαμορφώνουμε ένα σχολικό κτήριο, για το οποίο η κοινότητα Αγίας Βαρβάρας μπορεί να νιώθει περήφανη.

Η πρωτοβουλία της Σχολικής Εφορείας και της Διεύθυνσης του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας να αφιερώσουν τη σημερινή τελετή στους εννιά ήρωες της κοινότητας και να δώσουν τα ονόματά τους στις αίθουσες του σχολείου, είναι πραγματικά αξιέπαινη και συγκινητική. Η ενέργεια αυτή καλύπτει και τον τρίτο υπό έμφαση στόχο που ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχουμε θέσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δηλαδή την άντληση «Διαχρονικών διδαγμάτων από τους αγώνες των Κυπρίων για Ελευθερία» . Μέσα από τον στόχο αυτόν εκτιμούμε ότι συμβάλλουμε στη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης, η οποία αποτελεί θεμελιώδη επιδίωξη της παιδείας μας.

Τα ονόματα των τεσσάρων  πεσόντων της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας: Ανδρέα Σπανού, Σταύρου Καραγιάννη, Σταύρου και Νικόλα Χατζηνικολή, καθώς και των πέντε αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974: Κωστάκη Ισιδώρου, Αντώνη Κεζαρίδη, Κώστα Παπουτσή, Δημήτρη Τζιρκάκα και Χριστόδουλου Τούμπα, από σήμερα άξια θα προβάλλονται μέσα στη σχολική μονάδα και θα λειτουργούν ως πρότυπα για όλους, και πολύ περισσότερο για τους νέους. Η απόδοση τιμής και η διαφύλαξη της μνήμης των ηρώων που αγωνίστηκαν για την πατρίδα και υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους την αξία της ελευθερίας, είναι ιερό καθήκον και υποχρέωση κάθε λαού που σέβεται την ιστορία του.

Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στη Διεύθυνση, στο προσωπικό και στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας για τη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης και εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο τους. Συγχαίρω επίσης θερμά τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Σχολικής Εφορείας, αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση των σύγχρονων κτηριακών εγκαταστάσεων του σχολείου. Είμαι βέβαιος ότι το έργο αυτό, που αναβαθμίζει την κοινότητα και τη σχολική σας μονάδα, θα αξιοποιηθεί κατάλληλα, αποτελεσματικά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.