24/3/16

Φιλοξενία Ευρωπαϊκού προγράμματος Νεολαίας στην Κύπρο

Άτυπη ομάδα Νέων «Youth Dynamics»


24-03-2016

Φιλοξενία Ευρωπαϊκού προγράμματος Νεολαίας στην Κύπρο 

Youth in CRISIS” - Νεολαία σε ΚΡΙΣΗ


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ανταλλαγή νέων με τιτλο “Youth in C.R.I.S.I.S.” (Νεολαία σε Κρίση) που φιλοξένησε η άτυπη ομάδα νέων «Youth Dynamics» στον Αγρό, μεταξύ 12-19 Μαρτίου 2016. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στα πλαίσια της Βασικής Δράσης 1 του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την εκπαίδευση και τον αθλητισμό ERASMUS+  και σε αυτό συμμετείχαν 60 νέοι από διάφορες Ευρωπαικές χώρες. Στόχοι της ανταλλαγής ήταν η προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, η μείωση της ανεργίας, η ενίσχυση της διαπολιτισμικής συνεργασίας και η εδραίωση της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δραστηριότητες όπως διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια, συζητήσεις σε ομάδες εργασίες, δραστηριότητες άτυπης μάθησης και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Επίσης οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας και απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γνώρισαν ψηφιακά εργαλεία, επαγγέλματα και δεξιότητες, καθώς επίσης τρόπους αναζήτησης εργασίας. Επίσης διοργανώθηκαν εκαπιδευτικά σεμινάρια για τα προγράμματα EUROPASS και ERASMUS για νέους επιχειρηματίες καθώς επίσης και επίσκεψη στο Σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία όπου αρμόδιος λειτουργός παρουσίασε τις αρχές, τη δομή και τη δράση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα έγινα Διεθνής βραδιές όπου η κάθε χώρα θα παρουσίασε στοιχεία από τον πολιτισμό, την κουζίνα, την κουλτούρα, την παιδεία και την τέχνη της έτσι ώστε οι νέοι να έρθουν σε επαφή με νέους πολιτισμούς και να γνωρίσουν καινούρια ήθη και έθιμα άλλων χωρών. Τέλος πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές εκδρομές με στόχο να γνωρίσουν οι ξένοι συμμετέχοντες τα πολιτιστικά μας μνημεία, τους ιστορικούς θησαυρούς και τις ομορφιές του τόπου μας.

Για τυχόν απορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την ανταλλaγή νέων παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλ. 99473782 (Χριστοφή Βασίλης)

Youth Dynamics