24/2/16

Ναι στον εκσυγχρονισμό, όχι στη λεηλασία της Cyta

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Ναι στον εκσυγχρονισμό, όχι στη λεηλασία της Cyta


Κανένα όφελος, αλλά μόνο ζημιές θα έχει ο κύπριος πολίτης αν υλοποιηθούν τα σχέδια της Κυβέρνησης Συναγερμού-Αναστασιάδη για ιδιωτικοποίηση της ΣΥΤΑ.
Μόνο ζημιές θα έχουν οι πολίτες αν παραδοθούν σε ιδιώτες τα τεράστια κέρδη που σε συνθήκες ανταγωνισμού μέχρι σήμερα πραγματοποιεί η Cyta, τα οποία επιστρέφονται στο κράτος και την κοινωνία.
Μόνο ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων, θα έχει ο φορολογούμενος πολίτης αν υλοποιηθεί η πρόταση της Κυβέρνησης για απορρόφηση στη δημόσια υπηρεσία των υπαλλήλων της ΣΥΤΑ.
Μόνο ζημιές και κινδύνους θα έχει η χώρα μας αν υλοποιηθούν τα σχέδια της Κυβέρνησης να μεταβιβάσει στον εκλεκτό της ιδιώτη τις υποδομές και τα υποθαλάσσια καλώδια που συνδέουν τρεις ηπείρους.
Κανένα όφελος, αλλά μόνο ζημιές θα έχει ο κύπριος καταναλωτής αν δημιουργηθεί ένα ιδιωτικό ολιγοπώλιο και στις τηλεπικοινωνίες, παρόμοιο με το ιδιωτικό ολιγοπώλιο στα καυσίμα.
Ως ΑΚΕΛ έχουμε ετοιμάσει τις δικές μας προτάσεις και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να υποστηρίξουμε αλλαγές που θα εκσυγχρονίσουν τη ΣΥΤΑ, που θα βελτιώσουν τον έλεγχο και την απόδοση της. Δεν είμαστε, ούτε θα είμαστε ποτέ έτοιμοι να συζητήσουμε ξεπούλημα που θα ωφελήσει κάποιο ιδιώτη και θα βλάψει τους πολίτες και τον τόπο μας.

24/02/2016