19/2/16

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Καδή στην τελετή βράβευσης για το λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας


Χ
αιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Καδή
στην τελετή βράβευσης για το λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας


Με ξεχωριστή χαρά παρευρίσκομαι σήμερα στη σεμνή αυτή τελετή κατά την οποία θα βραβευθούν οι μαθητές μας που διακρίθηκαν στον μαθητικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για το λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου.

Η ανάληψη της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Κύπρο πλησιάζει. Η επιλογή του λογότυπου, που αποτελεί ένα από τα πρώτα βήματα της Κύπρου να ανταποκριθεί σε αυτή τη σημαντική αποστολή, έχει ήδη υλοποιηθεί. Πρόθεσή μας είναι να εργαστούμε μεθοδικά και συλλογικά σε όλες τις φάσεις προετοιμασίας της Κυπριακής Προεδρίας, αντιμετωπίζοντας την πρόκληση αυτή με την απαιτούμενη προσοχή και την υπευθυνότητα που της αρμόζει. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συνεργάζεται στενά και εποικοδομητικά με το Υπουργείο Εξωτερικών για την εύρυθμη λειτουργία όλων όσων οφείλει η Κύπρος να φέρει εις πέρας, τόσο σε επίπεδο πολιτικών δραστηριοτήτων όσο και σε επίπεδο πολιτιστικών δράσεων. Παράλληλα, βασική επιδίωξή μας παραμένει η αξιοποίηση της σημαντικής αυτής περιόδου, ώστε να παρέχουμε, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα στους μαθητές μας να γνωρίσουν καλύτερα το Συμβούλιο της Ευρώπης και το έργο που επιτελεί.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά Λυκείων και Τεχνικών Σχολών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό με τα έργα τους, πολλά από τα οποία παρουσιάζονται σήμερα εδώ, καθώς και τους εκπαιδευτικούς τους που τους ενθάρρυναν και τους στήριξαν σε αυτό τους το εγχείρημα. Ιδιαιτέρως, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον νικητή του διαγωνισμού, τον μαθητή του Λυκείου Ακρόπολης, Νεόφυτο Αλεξάνδρου, καθώς επίσης στη μαθήτρια από το Λύκειο Δασούπολης, Μαρία Ηλία και τον μαθητή του Λυκείου Κύκκου Πάφου, Στάθη Λαουρή, που διακρίθηκαν με έπαινο. Τέλος ευχαριστούμε το Μουσικό Σχολείο Λεμεσού, που θα διανθίσει μελωδικά και ποιοτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης, αλλά και όλους όσοι συνεργάστηκαν για τον συντονισμό και την επιτυχία της σημερινής διοργάνωσης.