19/2/16

Τελετή βράβευσης του νικητή του μαθητικού διαγωνισμού για το λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ

Τελετή βράβευσης του νικητή του μαθητικού διαγωνισμού για το λογότυπο
 της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, Παιδείας και Πολιτισμού και Οικονομικών, η τελετή βράβευσης του νικητή του μαθητικού διαγωνισμού για το λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, αφού συνεχάρη τον μαθητή Αλέξανδρο Νεοφύτου για την επιτυχία του στον διαγωνισμό, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Προεδρίας (βλ. σχετική Ανακοίνωση), σημειώνοντας ότι αυτές αποβλέπουν στην ενδυνάμωση της δημοκρατικής ασφάλειας στην Ευρώπη.

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που το λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας αποτελεί αποτέλεσμα μαθητικού διαγωνισμού, τον οποίο παρακαλέσαμε το Υπουργείο Παιδείας να διοργανώσει ανάμεσα σε όλα τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές της Κύπρου.

Σημειώνω με ευχαρίστηση ότι από τον διαγωνισμό προέκυψαν πολύ αξιόλογα σχέδια, τα οποία εκτίθενται σήμερα ενώπιόν μας. Το νικητήριο σχέδιο κατάφερε να αποδώσει με απλότητα, ευκρίνεια και πρωτοτυπία, τα χαρακτηριστικά της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκείνα της ευρωπαϊκής διάστασης, που θέλαμε να έχει το λογότυπό μας», υπογράμμισε ο κ. Κασουλίδης.

Με τη σειρά του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής εξέφρασε την πρόθεση να «εργαστούμε μεθοδικά και συλλογικά σε όλες τις φάσεις προετοιμασίας της Κυπριακής Προεδρίας, αντιμετωπίζοντας την πρόκληση αυτή με την απαιτούμενη προσοχή και την υπευθυνότητα που της αρμόζει. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συνεργάζεται στενά και εποικοδομητικά με το Υπουργείο Εξωτερικών για την εύρυθμη λειτουργία όλων όσων οφείλει η Κύπρος να φέρει εις πέρας, τόσο σε επίπεδο πολιτικών δραστηριοτήτων όσο και σε επίπεδο πολιτιστικών δράσεων. Παράλληλα, βασική επιδίωξη μας παραμένει η αξιοποίηση της σημαντικής αυτής περιόδου, ώστε να παρέχουμε, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα στους μαθητές μας να γνωρίσουν καλύτερα το Συμβούλιο της Ευρώπης και το έργο που επιτελεί».

Τέλος, η Διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου κα Λευκή Μιχαηλίδου συνεχάρη τους μαθητές που νίκησαν στον διαγωνισμό και εξέφρασε την ικανοποίηση για τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου στη διοργάνωση.