1/2/16

Ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών αναφορικά με την απεργία των εργαζομένων στην εταιρεία Λεωφορείων Λάρνακας

Ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών αναφορικά
με την απεργία των εργαζομένων στην εταιρεία Λεωφορείων Λάρνακας


Αναφορικά με την απεργία που εξαγγέλθηκε από τους εργαζομένους στην εταιρεία Λεωφορείων Λάρνακας «Ζήνων» και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (ΥΜΜΕ) επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

1.      Μετά από συντονισμένες ενέργειες του ΥΜΜΕ και της εταιρείας «Ζήνων», πραγματοποιήθηκαν, όλες οι μαθητικές διαδρομές της Επαρχίας σε σύνολο 69 διαδρομών, πλην μίας (1). Επίσης, έγιναν όλες οι πρωινές τακτικές διαδρομές που μετέφεραν και μαθητές πλην μίας, από τον σταθμό Κρυονέρι προς Λάρνακα.

2.      Το Υπουργείο θεωρεί ότι οι όποιες εργασιακές διαφορές μεταξύ εργοδοτουμένων και εργαζομένων δεν θα πρέπει να δημιουργούν προβλήματα στο επιβατικό κοινό. Ως εκ τούτου, θα προβεί σε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που απορρέουν από τον Νόμο και την ίδια την Σύμβαση για την επαναφορά της ομαλής μεταφοράς των επιβατών της επαρχίας Λάρνακας, το συντομότερο δυνατό.

3.      Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι οι όποιες αποφάσεις παίρνονται θα πρέπει να έχουν πάντα ως γνώμονα το κοινό καλό όλων των επηρεαζόμενων μερών. Ως εκ τούτου, καλούμε την εταιρεία «Ζήνων» και την εργατική πλευρά να λάβουν υπόψη τους την παρούσα οικονομική πραγματικότητα και να συμβάλουν στην αποκατάσταση της ομαλότητας για το καλό των πολιτών και των μεταφορών.

____________