3/2/16

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠτΔ-ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Ο Πρόεδρος γνώριζε για το κούρεμα εξ΄ου και η απόσυρση χρημάτων από το οικογενειακό του περίγυρο
Τρία χρόνια μετά το κούρεμα των καταθέσεων, ο κυπριακός λαός αναμένει να μάθει ποια πολιτικά πρόσωπα, είχαν οποιαδήποτε προνομιακή μεταχείριση και πληροφόρηση  τόσο κατά την κλειστή περίοδο των τραπεζών όσο και τις ημέρες πριν από το κούρεμα
3 Φεβ. 16
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη συνέντευξη του στο Sigma προβαίνει στην παραδοχή ότι το κούρεμα ήταν προαποφασισμένο. Άρα παραδέχεται ότι γνώριζε πριν εκλεγεί για αυτό το σενάριο.
Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το θέμα αποσαφηνίστηκε από τα έγγραφα της ΕΚΤ στα οποία ξεκάθαρα αναφέρεται ότι από τον Ιανουάριο του 2013 συζητείτο το κούρεμα και το ξεπούλημα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Είναι πλέον προφανές ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν ένιωσε κανένα πιστόλι στον κρόταφο. Γνώριζε αυτό το σενάριο, εξ΄ου και ο οικογενειακός του περίγυρος, έσπευσε να αποσύρει τα χρήματα του από τις κυπριακές τράπεζες.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όφειλε να εξετάσει άλλες επιλογές όπως αυτή που ο ανθυποψήφιος του στις προεδρικές εκλογές κ. Γιώργος Λιλλήκας πρότεινε, για  εσωτερικό δανεισμό από τις καταθέσεις που υπήρχαν ήδη στο τραπεζικά μας ιδρύματα.
Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης περηφανεύεται για τις έρευνες που γίνονται αναφορικά με την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.
Τρία χρόνια μετά το κούρεμα των καταθέσεων, ο κυπριακός λαός αναμένει να μάθει:
1.     Ποια πολιτικά πρόσωπα, συγγενείς τους Ά και Β΄ βαθμού αλλά και εταιρείες που συνδέονται με αυτά, είχαν οποιαδήποτε προνομιακή μεταχείριση και πληροφόρηση  τόσο κατά την κλειστή περίοδο των τραπεζών όσο και τις ημέρες πριν από το κούρεμα;
2.     Τι απέγιναν τα επιπλέον 3.6 δις  ευρώ που περίσσεψαν από το κούρεμα;