28/2/16

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
 
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου στη συνέντευξη του στον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ», επιχείρησε να κρύψει τις κατοχικές ευθύνες της Τουρκίας στην Κύπρο και να παρουσιάσει την Άγκυρα ως ουδέτερο παρατηρητή και ως καταλύτη της Λύσης. Η Τουρκία δεν είναι ούτε παρατηρητής ούτε καταλύτης. Είναι ο εισβολέας και η κατοχική δύναμη.
Αν η Τουρκική Κυβέρνηση επιθυμεί ειλικρινά να λυθεί το κυπριακό πρόβλημα τότε ας δώσει εντολή στα τουρκικά στρατεύματα και στους παράνομους εποίκους να φύγουν από την Κύπρο και ας αφήσει τους Κύπριους πολίτες Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να βρουν τους τρόπους ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρησκεία, να συμβιώσουν όπως παλιά σε όλη την επικράτεια της Κύπρου, χωρίς φυλετικούς και ρατσιστικούς διαχωρισμούς σε μια κοινή ευημερούσα ευρωπαϊκή πατρίδα.
Δυστυχώς όμως οι στόχοι της Τουρκίας στην Κύπρο είναι άλλοι και οι διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να καταλήξουν πουθενά, όσο η Άγκυρα μένει οχυρωμένη πίσω από αδιάλλακτες θέσεις όπως η διατήρηση του αναχρονισμού των εγγυήσεων και η δημιουργία δύο εθνικών κρατών στην Κύπρο.
 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016