1/2/16

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ Δρ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΓΓΑΡΙΔΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ Δρ. ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΓΓΑΡΙΔΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ

Η Συμμαχία Πολιτών  θα καταθέσει Προτάσεις που θα διαμορφώνουν το «μίνι ΓΕΣΥ» ώστε να καταστεί προπομπός του ΓΕΣΥ.
Η πρόταση νόμου ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ κατατέθηκε σε  λάθος χρονική στιγμή και εύλογα δημιουργούνται απορίες για τη βιασύνη των δυο κομμάτων να θέσουν αυτή την Πρόταση λίγους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα του ΓΕΣΥ
1 Φεβ. 16
‘Άκαιρη και άτοπη είναι  η πρόταση νόμου ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των κυβερνητικών ιατρών και αυτό αποδεικνύεται και με την άρον-άρον απόφαση για αναβολή της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών.
Είναι προφανές ότι κατατέθηκε σε  λάθος χρονική στιγμή και εύλογα δημιουργούνται απορίες για τη βιασύνη των δυο κομμάτων να θέσουν αυτή την Πρόταση λίγους   μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα του ΓΕΣΥ.
Ως Συμμαχία Πολιτών, καλούμε τα κόμματα και την Κυβέρνηση να αφήσουν έξω από  κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες το θέμα της δημόσια υγείας και να αναλογιστούν την ταλαιπωρία που προκαλούν στους πολίτες.
Το θέμα της αφυπηρέτησης των ιατρών εμπίπτει στο ευρύτερο φάσμα των μεταρρυθμίσεων και των τομών που πρέπει να γίνουν στην υγεία.
Ταυτόχρονα, η  απόφαση της ΠΑΣΥΚΙ για μείωση των ασθενών που θα εξετάζονται ημερησίως στα εξωτερικά ιατρεία φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης των Κρατικών Νοσοκομείων με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών.
Ως εκ τούτου, η Συμμαχία Πολιτών  θα καταθέσει Προτάσεις που θα διαμορφώνουν το «μίνι ΓΕΣΥ» ώστε να καταστεί προπομπός του ΓΕΣΥ. Οι Προτάσεις μας εστιάζουν στην υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και στη μονιμοποίηση του προσωπικού ώστε να γίνει σωστή αυτονόμηση μέσα από ένα οδικό χάρτη με σαφή χρονοδιαγράμματα με την κατάθεση όλων των νομοσχεδίων που αφορούν σε  ένα ολοκληρωμένο ΓΕΣΥ.