12/1/16

Δήλωση Ανδρέα Φακοντή, Βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις

Δήλωση Ανδρέα Φακοντή, Βουλευτή ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις,
Αυστηρότερες ποινές στο λιανικό εμπόριο



Η κυβέρνηση με τον ετσιθελισμό και τη δογματική της εμμονή να επιβάλει δια πυρός και σιδήρου τη λειτουργία των καταστημάτων 7 μέρες της εβδομάδα ολόχρονα σε ολόκληρη την Κύπρο εξανάγκασε τη Βουλή να απορρίψει τους κανονισμούς και ως εκ τούτου να επιστρέψουμε στη νομοθεσία του 2006. Με τις ενέργειες, τις αποφάσεις της, αλλά και δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων και αξιωματούχων του ΔΗΣΥ ενεθάρρυναν την παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναρχία στο λιανικό εμπόριο.

Ως ΑΚΕΛ καταδικάζουμε την απαράδεκτη και προκλητική παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας για το ωράριο λειτουργίας των γενικών καταστημάτων από αριθμό μεγάλων κυρίως καταστημάτων στο λιανικό εμπόριο και δηλώνουμε ότι θα ετοιμάσουμε πρόταση νόμου, ώστε να εισαχθούν νέες αυστηρότερες πρόνοιες, αποτρεπτικές στο να παραμένουν ανοικτά τα καταστήματα κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Επίσης θα εργαστούμε ώστε να υπάρξει αλλαγή στην υφιστάμενη νομοθεσία για καλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για πιστή τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας καθώς και για νέες πρόνοιες για πιο συχνούς και αποτελεσματικούς ελέγχους από τα αρμόδια υπουργεία.

Ως ΑΚΕΛ θα αναμένουμε την πορεία εκδίκασης της προσφυγής της κυβέρνησης στο Ανώτατο Δικαστήριο και θα μελετήσουμε τα επόμενα μας βήματα.


12/1/2016