16/1/16

Ομιλία Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μ. Δημητριάδη

Να μην μεταδοθεί πριν τις 4.30 μ.μ.



Ομιλία Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μ. Δημητριάδη
σε εκδήλωση τιμής μελών της Κυπριακής Φιλοτελικής Εταιρείας


Ο Φιλοτελισμός δεν είναι η απλή συλλογή γραμματοσήμων. Πρόκειται για βαθιά περιπλάνηση στη γνώση και τον πολιτισμό μιας χώρας, η οποία αποτυπώνεται στα γραμματόσημα. Πρόκειται για δημιουργική, προσιτή, επιμορφωτική και διασκεδαστική απασχόληση.

Ο φιλοτελισμός είναι πολύπλευρος πολιτισμός, ο οποίος προάγει την ειρήνη και φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Η μελέτη των γραμματοσήμων αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή ιστορικών πληροφοριών, αλλά και μια αισθητική απόλαυση, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι φιλοτελιστές. Γιατί, ασφαλώς, τα γραμματόσημα δεν είναι απλώς χρηματικά αντίτιμα που μας εξυπηρετούν για τις ταχυδρομικές αποστολές. Είναι αποτυπώματα της ζωής.

Η φύση, η πολιτιστική κληρονομιά, η σύγχρονη δημιουργία, οι προσωπικότητες που σημάδεψαν τη ζωή του τόπου, τα σημαντικά γεγονότα είναι μερικά από τα κυριότερα θέματα που κοσμούν τις βραβευμένες συλλογές των Κυπρίων και ξένων φιλοτελιστών.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, φίλες και φίλοι, η κυπριακή πολιτεία και κοινωνία οφείλουν ένα μεγάλο εύγε στην Κυπριακή Φιλοτελική Εταιρεία, η οποία από το 1959, δραστηριοποιείται και συνεισφέρει με αδιάλειπτο τρόπο στον τομέα της πνευματικής καλλιέργειας και της προώθησης του πολιτισμού της χώρας μας.

Είναι λοιπόν με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας να παραστώ σήμερα στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή σας, για να γιορτάσουμε μαζί την έλευση του νέου έτους και να τιμήσουμε τα μέλη της Κυπριακής Φιλοτελικής Εταιρείας που εκπροσώπησαν τη Κύπρο και διακρίθηκαν το 2015 σε παγκόσμιες και διεθνείς φιλοτελικές εκθέσεις στο εξωτερικό.
Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της Κυπριακής Φιλοτελικής Εταιρείας για τις διακρίσεις που κέρδισαν, τιμώντας έτσι τη χώρα μας.   Θερμότατα συγχαρητήρια και στον Πρόεδρο της Κυπριακής Φιλοτελικής Εταιρείας, για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει για προώθηση του φιλοτελισμού.

Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι και πόσος χρόνος απαιτείται για την κατάρτιση μιας εκθεσιακής συλλογής με βάση τους διεθνείς κανονισμούς, ιδιαίτερα στην εποχή μας που ο χρόνος είναι πολύτιμος και ποτέ δεν είναι αρκετός. Γι' αυτό, οι βραβεύσεις σας, και μάλιστα μέσα από συναγωνισμό με συλλέκτες μεγάλων χωρών που έχουν μακρά φιλοτελική παράδοση, αποτελούν σημαντικό επίτευγμα για εσάς και την Κύπρο.

Μαζί με τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια, θέλω να σας δώσω και τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την Κυπριακή Φιλοτεχνική Εταιρεία.

Είμαι βέβαιος ότι το μεγάλο ενδιαφέρον και η αγάπη που επιδεικνύετε για τη συνεχή βελτίωση του κυπριακού γραμματοσήμου και η αγαστή συνεργασία σας με το Υπουργείο, και ιδιαίτερα με το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην περαιτέρω προβολή της τόσο διαδεδομένης και πολύτιμης ενασχόλησης που λέγεται φιλοτελισμός.

Υποστηρίζουμε ολόψυχα την υλοποίηση του οράματός σας αφού, κ. Πρόεδρε και αγαπητά μέλη της Κυπριακής Φιλοτελικής Εταιρείας, λειτουργείτε πάνω σε εθελοντική βάση σε ένα τομέα πολλαπλώς επωφελή για τη χώρα μας, με προεκτάσεις στην ιστορία και τον πολιτισμό.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχηθώ κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, με υγεία πάνω από όλα και με πολλές επιτυχίες.

_____________