8/10/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων και του τ/κ Συνδέσμου Εργολάβων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία
της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων και του τ/κ Συνδέσμου Εργολάβων


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών και του τουρκοκυπριακού Συνδέσμου Εργολάβων.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών κ. Κώστας Ρουσιάς δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι το 2014 είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας από τους συνδέσμους εργολάβων οικοδομών των δύο πλευρών με στόχο την υποβοήθηση της εξεύρεσης λύσης, οικοδομώντας μέτρα εμπιστοσύνης.

«Σήμερα», είπε, «είμαστε εδώ μαζί για να υποβάλουμε εισηγήσεις που θα βοηθήσουν τις δύο πλευρές, για να έρθει ο κόσμος ακόμα πιο κοντά».

Πρόσθεσε ότι ανάμεσα στα μέτρα αυτά είναι η συμμετοχή εκπροσώπων των δύο ομοσπονδιών στις Επιτροπές για ανοικοδόμηση της Κύπρου μετά τη λύση και η αναστήλωση ιστορικών μνημείων και κτηρίων στη νεκρή ζώνη με κοινοπραξίες από την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Επισήμανε ότι με την κοινοπραξία θα μπορέσουν να αναστηλωθούν κτήρια, με κονδύλια της ΕΕ προς αυτό τον σκοπό, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

«Φέρνοντας τον κόσμο μαζί η λύση θα έρθει πιο γρήγορα, πιο δίκαια, με κατανόηση και με δουλειά», τόνισε ο κ. Ρουσιάς.

Ερωτηθείς είπε ότι ένα από τα κύρια θέματα που έθεσαν είναι η ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου από κοινοπραξίες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εργολάβων.

Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έθεσαν το αίτημά τους για δημιουργία Γραφείου των συνδέσμων και από τις δύο πλευρές, στη νεκρή ζώνη, το οποίο θα χειρίζεται διάφορα θέματα που αφορούν ευρωπαϊκά προγράμματα.
Από πλευράς του ο Πρόεδρος του τουρκοκυπριακού Συνδέσμου Εργολάβων κ. Cafer Gürcafer, μιλώντας μέσω διερμηνέα, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο σκοπός μας είναι πώς θα συμβάλουμε στη λύση», προσθέτοντας ότι με τη λύση του Κυπριακού θα προκύψουν πολλές ευκαιρίες.

Είπε ακόμη ότι οι σύνδεσμοι εργολάβων από τις δύο πλευρές αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες οργανώσεις.