21/7/15

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας για δημοσιεύματα για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας για δημοσιεύματα
για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς

 
Έχουμε πληροφορηθεί για τις αναφορές του Συνδέσμου Αδειούχων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Κύπρου από δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο. Καμιά επικοινωνία δεν έχει υπάρξει ούτε με το Υπουργείο ούτε με το ΓΕΕΦ εκ μέρους του Συνδέσμου, για να επισημάνει οποιοδήποτε πρόβλημα σε σχέση με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς.
 
Δόθηκαν ήδη οδηγίες από τον Υπουργό Άμυνας να γίνει επικοινωνία με τον Σύνδεσμο, ούτως ώστε να εξεταστούν τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα.

Εν τω μεταξύ, από έρευνα που έχει γίνει, έχει διαπιστωθεί ότι οι φωτογραφίες αφορούσαν ηλεκτρολογική εγκατάσταση σε στρατόπεδο της Λευκωσίας με φθορές που προκλήθηκαν πρόσφατα, κατόπιν κακόβουλης ζημιάς, αφού η τελευταία επιθεώρηση στο συγκεκριμένο Στρατόπεδο έγινε πριν από έναν περίπου μήνα.
 
Δόθηκαν άμεσα οδηγίες και η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία προέβη στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών.
 
Σημειώνεται ότι την ευθύνη συντήρησης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων της Εθνικής Φρουράς έχει η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία (ΗΜΥ), η οποία συνάπτει συμβόλαια με ιδιώτες εργολάβους. Στα συμβόλαια προνοείται ο τακτικός έλεγχος στα διάφορα στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς.
 
Έχουν δοθεί εκ νέου οδηγίες προς το ΓΕΕΦ, ώστε, όταν παρατηρούνται ζημιές ή φθορές στις ηλεκτρολογ ικές εγκαταστάσεις των στρατοπέδων, να ενημερώνεται άμεσα η ΗΜΥ για την αποκατάσταση των ζημιών.
 
Το Υπουργείο Άμυνας είναι έτοιμο να εξετάσει τις όποιες εισηγήσεις του Συνδέσμου.