21/7/15

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξετάσεων υποψηφίων βαθμοφόρων 2015 Β΄ ΕΣΣΟ



Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξετάσεων υποψηφίων βαθμοφόρων 2015 Β΄ ΕΣΣΟ

Ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί τα αποτελέσματα των εξετάσεων των υποψήφιων βαθμοφόρων της 2015 Β’ ΕΣΣΟ, τα οποία αναρτήθηκαν αμέσως στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας, στο www.mod.gov.cy.
Κατά την παράδοση των αποτελεσμάτων από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης δήλωσε:
«Η σημερινή διαδικασία παράδοσης των αποτελεσμάτων για τους υποψήφιους βαθμοφόρους αποτελεί  το επιστέγασμα μιας διάφανης και αδιάβλητης διαδικασίας.
Αποτελεί το επιστέγασμα  μιας διαδικασίας που με τη δική σας συμβολή, την αξιοπιστία και το κύρος του Πανεπιστήμιου Κύπρου αλλά και της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, μπορούμε να διασφαλίζουμε.
Θέλω θερμά να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά, τόσο εσάς, το Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και το Υπουργείο Παιδείας, για αυτή σας τη συνεργασία και τη συνεισφορά στη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλουμε για την εμπέδωση κλίματος αξιοκρατίας, ισονομίας και δικαιοσύνης.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεχούς προσπάθειας πρέπει να πω ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου από φέτος –και αυτό θεσμοθετείται πλέον- ότι τα αποτελέσματα ανακοινώνονται αμέσως μετά την παραλαβή τους μέσω διαδικτύου για την άμεση ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής και όλους τους βουλευτές για την στενή και εποικοδομητική συνεργασία,  πέρα και πάνω από κομματικές γραμμές.
Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, ειδικά στα θέματα της Άμυνας, αλλά και στην προσπάθεια προώθηση της αξιοκρατίας. Πρέπει να πω ότι στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας έχουμε θεσμοθετήσει πλέον και με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου, την παράδοση των αποτελεσμάτων στην Επιτροπή Άμυνας.
Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους επιτυχόντες αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Όλοι θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν προς την πατρίδα, από όποια θέση και αν τελικά κληθούν να υπηρετήσουν».
Ακολούθως, το λόγο πήρε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 1999, δηλαδή για 16 χρόνια, μαζί με το Υπουργείο Παιδείας διεξάγει τις εξετάσεις για τους δόκιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς. Πρόκειται για μια διαδικασία αδιάβλητη, μια διαδικασία που γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλω λοιπόν και πάλι να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία σας και το Πανεπιστήμιο είναι δίπλα σας, για να δώσει ό,τι τεχνογνωσία διαθέτει για πάρα πολλές δράσεις που αφορούν τον τόπο μας».
Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας κ. Γιώργος Βαρνάβα, ο οποίος δήλωσε: «Με ευχαρίστηση να πω, κύριε Υπουργέ, ότι τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, αλλά ιδιαιτέρως φέτος, η πραγματικότητα είναι ότι ήταν μονάδες αυτοί οι οποίοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί μας για το σημερινό θέμα. Και το λέω αυτό διότι η κοινή προσπάθεια Υπουργείου Άμυνας και Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας έχει εμπεδώσει στον κόσμο, έχει εμπεδώσει πρώτα απ’ όλα μέσα στις τάξεις των ίδιων των νεοσυλλέκτων αλλά και των γονιών ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε παρέμβαση. Αν και εφόσον πετύχουν, θα πετύχουν αξιοκρατικά οι ίδιοι από μόνοι τους και όχι γιατί αποτάθηκαν και ευνοήθηκαν με τον οποιοδήποτε τρόπο».

Γραφείο Τύπου, 21 Ιουλίου 2015