17/6/15

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ



Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ


O Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με αντιπροσωπεία της Ενιαίας Δημοκρατικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΔΟΝ), υπό το Γενικό Γραμματέα Χάρη Καράμανο, με κεντρικό θέμα συζήτησης τον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τις εισηγήσεις και τις προτάσεις της ΕΔΟΝ και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων. Ο κ. Φωκαΐδης ενημέρωσε για σειρά νέων μέτρων που προωθεί το Υπουργείο Άμυνας στο τομέα της πρόληψης, τόσο υπό τη μορφή στοχευόμενων εκστρατειών κατά των εξαρτήσεων, όσο και προς την κατεύθυνση της προαγωγής της υγιούς απασχόλησης και θετικών κινήτρων που θα καθιστούν, όσο το δυνατό, πιο χρήσιμη και παραγωγική τη στρατιωτική θητεία.
Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, τονίζοντας την ανάγκη για συστράτευση όλων στην κοινή προσπάθεια για καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών και αναδεικνύοντας ιδιαίτερα το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι οργανώσεις νεολαίας. 
Η υπογραφή του  Μνημόνιου Συνεργασίας Υπουργείου Άμυνας και Αντιναρκωτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο Υπουργείο Άμυνας και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν μια σειρά από νέες δράσεις και πολιτικές ενόψει και της κατάταξης της νέας σειράς στρατευσίμων.
Γραφείο Τύπου, 17 Ιουνίου 2015