26/5/15

Η Κυπριακή Πρεσβεία στη Σλοβακία συμμετείχε στους εορτασμούς για την Ημέρα της Ευρώπης

Η Κυπριακή Πρεσβεία στη Σλοβακία συμμετείχε
στους εορτασμούς για την Ημέρα της Ευρώπης


Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σλοβακία συμμετείχε με δικό της περίπτερο σε εορταστικό φεστιβάλ για την Ημέρα της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην κεντρική πλατεία της Μπρατισλάβας. Το φεστιβάλ, με πλούσιο πολυπολιτισμικό περιεχόμενο, διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σλοβακία σε συνεργασία με το Γραφείο Προγραμματισμού της Σλοβακικής Κυβέρνησης, και σε αυτό συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα 16 Πρεσβείες. Υπολογίζεται πως στο φεστιβάλ παρευρέθηκαν πέραν των 6.000 επισκεπτών. Το γεγονός κάλυψαν τοπικά ΜΜΕ.

Το περίπτερο της Κύπρου διαμοίρασε πληροφοριακό υλικό (κυρίως στην αγγλική) και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να μιλήσουν με το προσωπικό της Πρεσβείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους επισκέπτες γνώριζαν την Κύπρο, αφενός γιατί οι ίδιοι ή/και μέλη των οικογενειών τους υπηρέτησαν στο απόσπασμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και αφετέρου γιατί πολλοί Σλοβάκοι έχουν κάνει τις διακοπές τους ή έχουν εργαστεί στην Κύπρο.

Ο Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σλοβακία κ. Dusan Chrenek , σε επιστολή του, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τη συμβολή τους στο φεστιβάλ, το οποίο, όπως είπε, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Η Πρεσβεία επιδιώκει συμμετοχή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις με βασικό σκοπό όχι μόνο την προβολή της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού, αλλά και ως μιας πολύ φιλικής προς τη Σλοβακία χώρας.

Στόχος είναι, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση του κοινού για τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και η αναγνώριση της προσφοράς της Σλοβακίας προς την Κύπρο λόγω:

·        Της παρουσίας του σλοβακικού στρατιωτικού αποσπάσματος στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ
·        Του συντονιστικού ρόλου της Σλοβακικής Πρεσβείας στην Κύπρο σχετικά με τις συναντήσεις ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων
·        Αλληλοϋποστήριξη σε διεθνή φόρα.

_____________

26/5/2015