26/5/15

Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για τον θάνατο του Ανδρέα Γαβριηλίδη

Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης
και Περιβάλλοντος  για τον θάνατο του Ανδρέα Γαβριηλίδη


Ο Υπουργός και το προσωπικό του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για τον θάνατο του Ανδρέα Γαβριηλίδη, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με εντιμότητα και ήθος την κυπριακή πολιτεία και τα κοινά του τόπου.

Ο Ανδρέας Γαβριηλίδης διετέλεσε Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων επί προεδρίας Γ. Βασιλείου από το 1988 μέχρι το 1993, ενώ από την 1η Φεβρουαρίου 2005 ανέλαβε υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Τ. Παπαδόπουλου, μετά την παραίτηση της Ντίνας Ακκελίδου και παρέμεινε στη θέση του μέχρι τις 12 Ιουνίου 2006.

Ο εκλιπών  υπήρξε οικονομικός/ γεωργικός λειτουργός στο Υπουργείο Γεωργίας και Φυσικών Πόρων από το 1967 μέχρι το 1981, ενώ από το 1981 μέχρι το 1988 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Κυπριακής Γαλακτοκομικής Βιομηχανίας.

Με τη δράση του ο Ανδρέας Γαβριηλίδης συνέβαλε στη διαμόρφωση και προώθηση στρατηγικών προγραμμάτων και μέτρων πολιτικής σε κεφαλαιώδη θέματα οικονομικής, αγροτικής, γεωργικής, περιφερειακής, βιομηχανικής και εμπορικής ανάπτυξης.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος επιθυμεί να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.  

Αιωνία του η μνήμη.