5/5/15

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας στην εκδήλωση προς τιμήν των μαθητών/μαθητριών που διακρίθηκαν σε Διαγωνισμούς το 2014

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας στην εκδήλωση προς τιμήν
των μαθητών/μαθητριών που διακρίθηκαν σε Διαγωνισμούς το 2014

 
Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση απευθύνω χαιρετισμό στη σεμνή αυτή τελετή που διοργανώνει η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, προς τιμήν των μαθητών Γυμνασίων-Λυκείων, Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων, που διακρίθηκαν σε Διεθνείς, Ευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Διαγωνισμούς κατά τη χρονιά 2014.

Με εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, επιθυμούμε να δώσουμε κίνητρα στους μαθητές που αγωνίζονται για τη μόρφωση και την πρόοδο. Αναγνωρίζουμε και επιβραβεύουμε τη σκληρή και αξιέπαινη προσπάθεια όλων αυτών των παιδιών που εργάστηκαν με προσήλωση στο αντικείμενο που επέλεξαν να διαγωνιστούν και κατάφεραν να κερδίσουν πολλές διακρίσεις σε διάφορα πεδία, κατακτώντας τη γνώση, το ήθος και την αρετή. Με τη συμμετοχή τους στο εξωτερικό, οι μαθητές μας αντιπροσώπευσαν επάξια την πατρίδα τους και αναμφίβολα απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες.
 
Σήμερα, η επιβράβευση των κόπων σας προσφέρει ταυτόχρονα ικανοποίηση και συγκίνηση στους γονείς σας, οι οποίοι καταβάλλουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα, προκειμένου να σας προσφέρουν όλα τα εφόδια που θα σας διασφαλίσουν την ευτυχία και την προκοπή στη ζωή. Αξιέπαινη όμως είναι και η προσπάθεια των εκπαιδευτικών σας, που καθημερινά σας στηρίζουν, σας εμπνέουν και σας ενθαρρύνουν για να κατακτήσετε γνώσεις, δεξιότητες, αρχές και αξίες.

Οι επιδόσεις σας αποδεικνύουν ότι η ορθή καθοδήγηση της οικογένειας και του σχολείου, αλλά και η δική σας συστηματική και οργανωμένη δουλειά, μπορούν να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για επιτυχίες που μας κάνουν όλους υπερήφανους.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αυτήν την περίοδο επιχειρεί μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό πολιτικών που για χρόνια λειτουργούσαν αναχρονιστικά. Στόχος μας είναι να αξιοποιούμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τους πόρους που μας εμπιστεύεται η πολιτεία και να προσφέρουμε ότι καλύτερο στα παιδιά μας. Σας διαβεβαιώνω ότι με εντιμότητα, εργατικότητα, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας αυτές για το καλό του τόπου μας και των παιδιών μας.

Ευχαριστώ θερμά τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης για την διοργάνωση της σημερινής τελετής, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίησή της.

Συγχαίρω τους μαθητές μας για την συμμετοχή και τη διάκρισή τους στους Διεθνείς, Ευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Διαγωνισμούς, με την ευχή να συνεχίσουν την εξαιρετική αυτή πορεία και στο μέλλον.

___________