5/5/15

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στην πρώτη συνάντηση για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στην πρώτη συνάντηση
για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού


Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στην πρώτη συνάντηση για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, μια πρωτοβουλία που προωθεί την άσκηση και τη φυσική δραστηριότητα σε όλες τις ηλικίες.

Ιδιαίτερα στον τόπο μας, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα αποτελέσει ορόσημο στην προσπάθεια όλων μας για να ανατρέψουμε τα μέχρι σήμερα δεδομένα της ανεπαρκούς ενασχόλησης με την άσκηση και να επενδύσουμε σε υγιείς πολίτες, αρχίζοντας από την παιδική ηλικία.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού υποστήριξε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και έχει παρακολουθήσει στενά την εξελικτική της πορεία μέχρι την καθιέρωσή της.
 
Αξιοσημείωτη ήταν η ενεργοποίηση του Υπουργείου το 2013 και το 2014 στην ευρωπαϊκή αθλητική εκστρατεία MOVE WEEK. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του ΚΟΑ για συμμετοχή στην εκστρατεία, ενεργοποιήσαμε πέρσι 44.000 μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων, μέσα από σειρά οργανωμένων και καινοτόμων δραστηριοτήτων. Επιδιώξαμε και επιτύχαμε τη συνεργασία με φορείς από τον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, ενώ πραγματοποιήσαμε για πρώτη φορά την άσκηση στον εργασιακό χώρο σε όλα τα Υπουργεία, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τα γραφεία της Προεδρίας.

Φέτος, για εμάς, η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη και θα θέσουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη. Στόχος μας είναι να ενεργοποιηθούν όλες οι σχολικές μονάδες σε όλες τις βαθμίδες και να επεκταθούν οι συνέργειες με ακόμα περισσότερους φορείς.  

Είμαι βέβαιος ότι η πρώτη ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα καταφέρει να ενεργοποιήσει περισσότερους συμπολίτες μας και θα περάσει το μήνυμα της δια βίου άσκησης, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τους εκπαιδευτικούς που καταφέρνουν να κινητοποιήσουν τον μαθητικό πληθυσμό και όχι μόνο, καθώς βέβαια και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, που με την ιδιότητά του ως Εθνικού Συντονιστικού Φορέα για την διοργάνωση και υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, είχε και συνεχίζει να έχει καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.