29/4/15

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον Πρέσβη του Βελγίου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων
είχε αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον Πρέσβη του Βελγίου


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα την Πρέσβη του Βελγίου στη Λευκωσία κ. Alphonse Creusen, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον κ. Creusen για την παρούσα φάση του κυπριακού προβλήματος, αναφέροντας ότι αποτελεί θετική εξέλιξη η ανάδειξη νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Ωστόσο, τόνισε ταυτόχρονα ο κ. Ομήρου, παρά την αισιοδοξία και τις προσδοκίες που δημιουργεί το γεγονός αυτό, το κλειδί για τη λύση του Κυπριακού παραμένει στην Άγκυρα. Η Τουρκία, υπογράμμισε, πρέπει να αλλάξει στάση όσον αφορά στην επίλυση του προβλήματος, να αποσύρει τα κατοχικά της στρατεύματα από την Κύπρο και να συμμορφωθεί πλήρως με τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης στην γεωπολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Creusen επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του στην επανένωση της Κύπρου και εξήρε τη σταθερή ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Βελγίου. Αναφέρθηκε δε σε διάφορους τομείς συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών και τόνισε τη σημασία της ολοκλήρωσης της τεχνοκρατικής στήριξης που προσφέρει το Βέλγιο στην Κύπρο, ιδιαίτερα στον τομέα των κοινωνικών ασφαλίσεων.  

-----------------------