10/3/15

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τους καταλόγους για κατανομή των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τους καταλόγους
  για κατανομή των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού πληροφορεί τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών, οι οποίοι από το προσεχές σχολικό έτος 2015-2016 θα φοιτούν σε δημόσια σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, ότι οι Σχολικές Εφορείες έχουν αποστείλει στα Σχολεία των περιφερειών τους, τους κατάλογους με την κατανομή των μαθητών της Στ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων στα Γυμνάσια και των μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίων στα Λύκεια. Οι Διευθύνσεις των σχολείων έχουν την ευθύνη της παράδοσης των σχετικών επιστολών προς τους μαθητές.

 Οι γονείς/ κηδεμόνες έχουν δικαίωμα να   υποβάλουν ένσταση για εγγραφή του παιδιού τους στο καθορισμένο από τη Σχολική Εφορεία Σχολείο, μέχρι τις 20 Μαρτίου 2015 προς τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, μέσω της οικείας Σχολικής Εφορείας.

 Τα έντυπα ένστασης εγγραφής μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης διατίθενται στις Σχολικές Εφορείες, στα Επαρχιακά Γραφεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού καθώς επίσης και στο διαδίκτυο (http://www.moec.gov.cy/dme/entypa.html).

 Τα έντυπα ενστάσεων πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένα, υπογεγραμμένα και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες των μαθητών, να συνοδεύονται από όλα τα δικαιολογητικά και να παραδίδονται στα γραφεία της οικείας Σχολικής Εφορείας.

 Για περισσότερες πληροφορίες ή για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία των οικείων Σχολικών Εφορειών.

 Εκπρόθεσμες αιτήσεις για ενστάσεις εγγραφών δεν θα γίνονται δεκτές.