5/2/15

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις επιτροπές για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις επιτροπές
 για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος


Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, εμπειρογνώμονες και μάχιμους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή και προσφορά τους, στις επιτροπές που έχουν συσταθεί με απώτερο στόχο τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Το Υπουργείο σημειώνει ότι, αντίθετα με προηγούμενες πρακτικές, όλοι αυτοί οι εμπειρογνώμονες εργάζονται αφιλοκερδώς, προσφέροντας αφειδώλευτα τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους προς όφελος του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις, μετά και από τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, αλλά και από αρθρογραφία που έχει δημοσιευθεί σε διάφορα ΜΜΕ, επιθυμεί να διευκρινίσει ότι η αναφορά που έχει δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ποσό που υποτίθεται ότι είχε λάβει για παροχή υπηρεσιών, μέσω της Κοινοπραξίας «Αθηνά», ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι η ανάθεση εκπόνησης μελέτης από την Κοινοπραξία «Αθηνά», στην οποία μετείχε ο κ. Πασιαρδής και ένα σύνολο άλλων ειδικών εμπειρογνωμόνων, είχε γίνει κατόπιν δημόσιας και ανοικτής προσφοράς και είχε κατακυρωθεί στην εν λόγω Κοινοπραξία. Επισημαίνεται επίσης πως ο κ. Πασιαρδής έχει οριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος της επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος και από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού ως ο επικεφαλής της επιτροπής για την εκπόνηση πρότασης σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου. Τονίζεται ότι και οι δύο επιτροπές εργάζονται για τη διεκπεραίωση της εργασίας που τους έχει ανατεθεί χωρίς καμία αμοιβή.

Επίσης σημειώνεται ότι ο Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής πρόσφερε και προσφέρει αφιλοκερδώς και διαχρονικά τις υπηρεσίες του στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, είτε μέσω σεμιναρίων, είτε μέσω διαλέξεων κατά το Διήμερο του Εκπαιδευτικού.
----------------------