16/1/15

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
16/01/2015


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες στις 19 Ιανουαρίου 2015.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων του ΣΕΥ θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, η κατάσταση στη Λιβύη, οι πολιτικές της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας στον απόηχο και των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, κ. El Araby, με θέματα συζήτησης τη Συρία, το Ιράκ και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Στο περιθώριο της παρουσίας του στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Johanes Hahn, τον Πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Gianni Pittela, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Elmar Brok, καθώς και με το μέλος της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών και νέα εισηγήτρια της Έκθεσης Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, κα Kati Piri. Τέλος, ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές για ενημέρωση και συντονισμό επί ευρείας θεματολογίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015.