11/3/14

Επίδοση διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κύπρου στο Τατζικιστάν

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου, στο Προεδρικό Μέγαρο της Ντουσανμπέ, ο Πρέσβης της Κύπρου με έδρα την Μόσχα κ. Γεώργιος Κασουλίδης επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Τατζικιστάν κ. Εμομάλι Ραχμόν.


Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο κ. Κασουλίδης μετέφερε τις προσωπικές ευχές του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, καθώς και την επιθυμία του για περαιτέρω σύσφιξη των εξαίρετων σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Τατζικιστάν.

Σε ομιλία του μετά το πέρας της τελετής, ο Πρόεδρος Ραχμόν εξήρε τις πολύ φιλικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την περαιτέρω ενδυνάμωσή τους. Ανέφερε επίσης ότι προσβλέπει στη συνδρομή της Κύπρου στην ενίσχυση των σχέσεων της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κύπριος Πρέσβης έγινε επίσης δεκτός από τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας κ. Σιροντζιντίν Ασλόφ, τον οποίο ενημέρωσε επισταμένα για τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς επίσης και για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας. Ο κ. Ασλόφ τόνισε ότι η χώρα του ενδιαφέρεται να αποκτήσει τεχνογνωσία από την Κύπρο σε θέματα τουρισμού και εισηγήθηκε στενή συνεργασία σε θέματα διαχείρισης των υδατικών πόρων, θέμα για το οποίο το Τατζικιστάν αναπτύσσει μια σειρά από πρωτοβουλίες τόσο με γειτονικές χώρες όσο και με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.