22/2/14

Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης: «Προτεραιότητα η ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών για εναλλακτικές μορφές τουρισμού»


Προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, σήμερα, κατά την τελετή πόντισης των σκαφών Lady Thetis και Constandis που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή Δασούδι, στη Λεμεσό στα πλαίσια δημιουργίας τεχνητού υφάλου.


Ο κ. Υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι η γαλάζια ανάπτυξη αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες πολιτικής του Υπουργείου που μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός εθνικού δικτύου θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών με τεχνητούς υφάλους, το οποίο θα συμβάλλει συνεργιστικά στην αύξηση της τοπικής βιοποικιλότητας, στον εμπλουτισμό των ιχθυαποθεμάτων και στην προσέλκυση καταδυτικού ενδιαφέροντος, τόνισε.

Ο κ. Κουγιάλης είπε, στη συνέχεια: «Ευελπιστούμε ότι μεσοπρόθεσμα οι περιοχές θα εξελιχθούν σε πυρήνες βιοποικιλότητας, θα ενεργήσουν θετικά προς την ανάπτυξη της αλιείας και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας, παρέχοντας κίνητρα ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες των παράκτιων περιοχών και στη δημιουργία εναλλακτικών εισοδημάτων για τους ψαράδες μέσω της ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού».
----------------------------------