22/2/14

Διευκρινίσεις του ΓΕΕΦ σε δημοσιεύματα που αφορούσαν εκφρασθείσες του θέσεις σε Συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας






Με αφορμή δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου της 21ης Φεβ 2014 που αφορούσαν σε εκφρασθείσες θέσεις του ΓΕΕΦ στη Συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014, σχετικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης των Ημικρατικών Οργανισμών, το ΓΕΕΦ επιθυμεί να διευκρινίσει σχετικά τα παρακάτω:



-          Το ΓΕΕΦ αποτελεί όργανο της κυβέρνησης, υπό τον Υπουργό Άμυνας, εκτελεί εντολές και δεν εμπλέκεται σε πολιτικά θέματα. Στο πλαίσιο αυτό δεν έθεσε καμία προϋπόθεση και υπερτονίστηκε, κατ’ επανάληψη και επίμονα, ότι δεν θέτει προϋποθέσεις.

-          Ενημέρωσε την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής για το έργο που παρέχουν οι υπόψη Ημικρατικοί οργανισμοί και επισήμανε τι θα ήθελε και θα πρέπει να παρέχεται στην ΕΦ κάτω από οποιαδήποτε μορφή ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Ημικρατικών Οργανισμών.

-          Επισήμανε, επίσης, ότι η ενημέρωσή του εμπεριέχει στοιχεία απόρρητα και άκρως απόρρητα.

-          Παρακάλεσε δε με επιμονή τους παρευρισκομένους να καταγραφεί ότι το ΓΕΕΦ δεν εκφράζει πολιτικές απόψεις, καθόσον αυτό αποτελεί έργο του Υπουργείου Άμυνας. 


22/2/2014