11/12/14

Δηλώσεις Προέδρου Αναστασιάδη μετά από την επίσκεψη του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται

Δηλώσεις Προέδρου Αναστασιάδη μετά από την επίσκεψη
του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται


Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη επισκέφθηκε χθες βράδυ στο Νοσοκομείο Mount Sinai , στη Νέα Υόρκη, ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Joe Biden .

Μετά το πέρας της επίσκεψης του Αμερικανού Αντιπρόεδρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με   ομογενειακά μέσα ενημέρωσης στα οποία έκανε την πιο κάτω δήλωση :

«Με την ευκαιρία της συνάντησης μου με τον Αντιπρόεδρο της Αμερικανικής Κυβέρνησης Joe Biden θα ήθελα να εκφράσω σε όλους εσάς βαθύτατη ευγνωμοσύνη γιατί με πολλή ακεραιότητα και εξαίρετο ήθος μεταδώσατε ακριβώς αυτό που ένας εξαίρετος καθηγητής, ο κ. David Adams και η ομάδα του, μεταξύ των οποίων και ο κ. Γιώργος Ντάγκας, έχουν επιτελέσει τις προηγούμενες ημέρες. Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα της επέμβασης, μιας επέμβασης που δεν αποσκοπούσε πλέον στην αντικατάσταση της βαλβίδας αλλά στη διόρθωση, και αυτό έχει πάρα πολύ σημαντικές, ευεργετικές συνέπειες για τον ασθενή.

Ακριβώς φεύγοντας είχα πει ότι θα αναθεωρήσω πολλά από τους μέχρι σήμερα προβληματισμούς και σκέψεις, μεταξύ των άλλων είναι και η συνεργασία με τον δρα David Adams , ενισχύοντας την προσπάθεια τόσο στην Κύπρο όσο και   στην περιοχή έτσι ώστε του ευεργετήματος που έτυχα να το έχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους σας, καλές γιορτές, ιδιαίτερα όμως θέλω να μου επιτρέψετε να εκφράσω θερμότατες ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για τις προσευχές της ηγεσίας της εκκλησίας μας, της πολιτικής ηγεσίας της πατρίδας μας, των δεκάδων παροικιακών οργανώσεων των οποίων η αγάπη θέλω να πω με εξέπληξε, και θέλω να ελπίζω πως πριν από τα Χριστούγεννα θα είμαι και πάλι στην αγαπημένη μας πατρίδα για να εργαστούμε όλοι μαζί για καλύτερες μέρες το 2015 και μετά».
 
Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αυτή δεν περιορίστηκε μόνο σε φιλοφρονητική ανταλλαγή απόψεων αλλά ήταν «μια επίσκεψη ενδιαφέροντος, όμως για αυτά θα πούμε πολύ περισσότερα όταν θα επιστρέψω στην πατρίδα μας και θα είμαι σε θέση να ενημερώσω βεβαίως και τους πολιτικούς αρχηγούς».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εξ’ όσων πληροφορούμαι την ερχόμενη εβδομάδα θα με επισκεφθεί ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki - moon , ενδεχόμενα και η Αμερικανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών κα Victoria Nuland , και ευελπιστώ ότι κατά τη διάρκεια αυτών των επαφών θα δοθεί η ευκαιρία έτσι ώστε να ανταλλάξουμε ολοκληρωμένες σκέψεις και απόψεις όσον αφορά τη διαχείριση του μεγάλου θέματος που αφορά την πατρίδα μας και βεβαίως τη διασφάλιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου».