1/12/14

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφθασε στη Νέα Υόρκη όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση




Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφθασε στη Νέα Υόρκη
όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη και τους θεράποντες ιατρούς του κ.κ. Σάββα Καδή και Μαρίνο Σωτηρίου, έφθασε χθες το πρωί στη Νέα Υόρκη,  όπου  αυτή την εβδομάδα θα υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς. Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τη συνοδεία του υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη κ. Νίκος Αιμιλίου.

 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους χθες το απόγευμα είπε ότι ελπίζει σήμερα, Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, στις 8.00 π.μ. να εισαχθεί στη συγκεκριμένη κλινική του νοσοκομείου Mount Sinai για τις σχετικές εξετάσεις και ευελπιστεί την Τρίτη, και όχι την Πέμπτη όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, να χειρουργηθεί. Οι γιατροί, πρόσθεσε, είναι αισιόδοξοι ότι το πρόβλημα διορθώνεται.

Κληθείς να περιγράψει πώς αισθάνεται γι’ αυτή την περιπέτεια της υγείας του λίγο πριν μπει στο νοσοκομείο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε «πολύ ανθρώπινα» και όπως νιώθει ο καθένας σε ανάλογη περιπέτεια.   Αστειευόμενος δε είπε ότι αυτή δεν είναι και η μόνη,  με το Μπάρμπαρος  να είναι ίσως μεγαλύτερη περιπέτεια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε επίσης ότι  στη Νέα Υόρκη θα προσέλθουν αύριο, Τρίτη και οι δύο του θυγατέρες.

Οι δημοσιογράφοι ευχήθηκαν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη καλή επιτυχία και γρήγορη ανάρρωση, ενώ ο Πρόεδρος σημείωσε ότι θα έχει την ευκαιρία να κουβεντιάσει ξανά μαζί τους μετά την εγχείριση.

_________________