24/11/14

Επίσκεψη Υπουργού Ευρώπης Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο

Επίσκεψη Υπουργού Ευρώπης Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο
24/11/2014


Ο Υπουργός Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. David Lidington, φτάνει αύριο στην Κύπρο, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.

O κ. Lidington θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Κασουλίδη. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσής τους, το Κυπριακό, θέματα ενέργειας στον απόηχο των τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με έμφαση στις εξελίξεις σε Συρία και Ιράκ, καθώς και άλλα ευρωπαϊκά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι κ.κ. Κασουλίδης και Lidington θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, επίσκεψη στο βρετανικό πλοίο “HMS Defender”, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στο Λιμάνι Λεμεσού. Το βρετανικό πλοίο ακολουθεί πορεία επιστροφής στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τη συμμετοχή του στις προσπάθειες του Διεθνούς Συνασπισμού για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Με το πέρας της επίσκεψης στο πλοίο, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις.

Ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.